Kuvaus

Reijo Mäki: Valkovenäläinen (Vares)

  • Otava, 2009: kovakantinen kirja, kansipaperit, 480 sivua
  • Hyväkuntoinen käytetety kirja. Kansipaperin reunoissa kulumakohtia, muuten ok
  • HINTA: 1 euroa + toimituskulut 5,10 euroa kirjeenä Suomessa = 6,10 euroa (tai seurattavana pakettina postikulut 6 euroa ( = 7 euroa) Suosittelen pakettia, varsinkin jos lähetyksen arvo on suurempi. En voi vastata postin hukkamista kirjeistä.
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kohteen kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kohdetta, niin älä maksa yksittäisiä kohteita ennen kuin koko paketin sisältö on selvä.)
  • HUOMIO: yhdistelen mielelläni postikuluja. Kannattaa aina tilata muitakin saman myyjän kirjoja samalla kertaa. Katso esim. Dekkarit 1 eur/kpl TAI 15 kirjaa/11 Eur +t.k. - Huuto.net

Kuka surmasi dekkarikirjailija Oxbackan? Hämärä huhtikuun ilta, varjoisa rantapolku ja verenhimoinen katse. Näin päättyy dekkarikirjailija Juhani Oxbackan elämä. Jussi Vares on mukana saattamassa miehen arkkua krematorioon. Mahdollisia murhamotiiveja on liikaakin. Onko taustalla Oxbackan kärjekäs kirjailijanura? Vai liian vauhdikas yksityiselämä? Millä asialla dekkaristi liikkui edellisenä syksynä itärajan takana, ja miten matkaan liittyy salaperäinen ”Valkovenäläinen”? Vyyhti on sotkuinen, ja juuri kun Vares on lähellä ratkaisua, roistojahti käy hengenvaaralliseksi. Ehtiikö Vares toimia, ennen kuin ruumiita tulee lisää? Valkovenäläinen on jo kahdeskymmenes Reijo Mäen kirjoittama Vares-dekkari. Värikästä rikostarinaa maustavat pikantit yksityiskohdat dekkaristin elämästä – Vareksen naisseikkailuja unohtamatta.

Kirjailija Juhani Oxbacka, yksityisetsivä Jussi Vareksen etäinen tuttava, on löydetty tapettuna Aurajoesta. Paha kyllä, murha on tapahtunut myöhään illalla syrjäisessä paikassa, eikä todistajia ole löytynyt. Poliisi tekee työtään, mutta kun tuloksia ei kuulu, kirjailija Oxbackan kustannustoimittaja palkkaa Jussi Vareksen tutkimaan tapausta.

Vares alkaa selvittää murhaa apunaan murhatun hyvin tuntenut kirjailija Luusalmi. Onko Oxbackan entisellä vaimolla tai tyttöystävällä asiassa sormensa pelissä? Löytyykö ratkaisu kirjailijan päiväkirjasta? Vai ovatko murhan takan kirjailijaa uhkailleet vihamiehet? Vares joutuu samalla setvimään yksityiselämänsä ongelmia, joista miellyttävimpiä eivät ole yllättäen ilmestyvät pienet kiusanhenget...

Vareksen tutkimusten ohessa seurataan takautumina Oxbackan ja Luusalmen retkeä Venäjälle. Joku salaperäinen taho on palkannut myös kaksi alamaailman muskelimiestä tekemään keikan erääseen yritykseen. Kevyemmän kaliiberin rikollisia edustavat ironisella otteella kuvatut turkulaiset nuorisogangstat, jotka sotkeutuvat tapahtumiin mukaan.

Valkovenäläinen on perinteinen arvoitusdekkari, jonka mutkikas juonikuvio alkaa selvitä vasta kirjan lopussa. Teoksessa ei mässäillä väkivallalla, sillä Vares ratkoo tapausta nokkeluudella ja ankaralla rutiinityöllä puhuttamalla ihmisiä. Turkua tunteville on tarjolla runsaasti Turun paikkojen – mukaan lukien kapakoiden – kuvausta.

hakusanat: suomalaiset dekkarit murhamysteerit jännitys murha 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 46 vrk 12 h 52 min
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1 € Sulkeutuu 46 vrk 12 h 52 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.