Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!


1. Richard Mason: MEREN HUONEISSA. 1999 Gummerus (ensimmäinen painos). 343-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, nimilehdellä alkuperäisen omistajan nimi, ei muita merkintöjä, ei kansipaperia. (Kamera jostain syystä näkee kirjan kansien väriksi sinisen, todellisuudessa ne ovat umpimustat. Selän teksti on kullanväristä.)

Meren huoneissa (1999; The Drowning People 1999) on koskettava romaani syyllisyydestä, viattomuuden menettämisestä, vastuusta ja ensirakkaudesta. On kylmä, talvinen iltapäivä. 70-vuotias mies istuu huoneessaan korkealla meren yllä ja katselee auringonlaskua aaltojen ylle. Hänen vaimonsa on kuollut vuorokausi sitten Setonin linnassa, kodissa jossa he ovat asuneet yli neljäkymmentä vuotta. Illan pimetessä mies yrittää ymmärtää elämäänsä ja sitä miten hän, rauhanomainen mies, tuli kylmäverisesti tappaneeksi naisen, jonka kanssa hän oli onnellisesti naimisissa miltei viisikymmentä vuotta. Vastauksia ei ole helppo löytää. On palattava takaisin menneisyyteen, aikoihin jolloin mies oli nuori ja lahjakas viulisti ja suunnattoman rakastunut vaimonsa serkkuun, Ellaan. Hän muistelee heidän rakkaustarinaansa, sen voimaa ja viattomuutta, yrittää ymmärtää miksi Ella koetteli häntä ja mihin tunteilla leikkiminen johti.

"Meren huoneissa -kirjan voi kokea niin etevänä dekkarina kuin tarkkapiirteisenä psykologisena kaunokirjallisuuden tuotteena. Romaani on ihailtavan selkeä ja looginen koko kerronnan ajan." (Itä-Häme)

Richard Mason (s. 1977 Johannesburg, Etelä-Afrikka) kuuluu kirjallisuusmaailman nuoreen tähtikaartiin. Hän syntyi kirjarakkaaseen perheeseen Etelä-Afrikassa, kuuli pikkupojasta lähtien Shakespearea nauhalta ja alkoi sepittää tarinoita heti kun kynnelle kykeni. Masonin perhe muutti Englantiin Richardin ollessa 10-vuotias. Hän on käynyt Etonia ja opiskellut Oxfordin yliopistossa. 18-vuotiaana hän päätti kirjoittaa ensimmäisen romaaninsa. Esikoisromaani The Drowning People (1999; Meren huoneissa 1999) sai alkunsa Prahassa, ja muutaman kirjoituskerran jälkeen se sai siivet alleen. Teos on käännetty 22 kielelle. Kirjoituspalkkioistaan Mason on perustanut Kay Mason Foundationin vuonna 1988 itsemurhan tehneen kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastaneen sisarensa muistoksi. Säätiön tarkoituksena on tarjota nuorille eteläafrikkalaisille parasta tarjolla olevaa koulutusta. Säätiön suojelija on Nobelin rauhanpalkinnon saanut eteläafrikkalainen arkkipiispa Desmond Tutu. Richard Mason on käynyt Suomessa kahdesti, esikoiskirjan ilmestyessä 1999 ja kolmannen kirjan suomennoksen Muistojen huoneet (2008; The Lighted Rooms 2008) ilmestyttyä. Myös Masonin toinen romaani Yhdessä (2004; Us 2004) on ilmestynyt suomeksi.

 

2. Mildred Walker: MUISTOJEN TALO. Suomentanut Inkeri Pitkänen. 1978 Gummerus. 132-sivuinen sidottu kirja, kansipaperissa (päällys: Maija Kivinen) pientä kulumaa ja repeämiä (ks. kuva), itse kirja ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Muistojen talo (1978; The Southwest Corner 1951) on riipaiseva kertomus naisesta ja hänen sitkeästä taistelustaan saada elää jäljellä olevat vuotensa oman mielensä mukaan. ”Palvelukseen halutaan: miellyttävä naishenkilö viettämään viihtyisää elämää hieman varallisuutta omaavan, työkykyisen ja pirteän 83-vuotiaan naisen seuraksi, korvauksena koko tämän kuoltuaan jälkeensä jättämä omaisuus.” Marcia Elderiltä meni kokonainen viikko tämän ilmoituksen laatimisessa, ei siksi etteikö hän olisi pystynyt ilmaisemaan selkeästi ajatuksiaan – hän puhui aina hyvin selkeästi ja asiallisesti – vaan koska päätöksen tekeminen oli hyvin vaikeaa. Hän asui mielellään yksin tuossa kukkulalla sijaitsevassa suuressa kolmikerroksisessa talossa, joka oli rakennettu vuonna 1802 ja jossa hän oli viettänyt elämänsä jokaisen talven, lukuun ottamatta yhtä jonka oli viettänyt Johnin kanssa Illinoisissa heidän naimisiinmenonsa jälkeen. Mutta tämä oli ollut pisin talvi minkä hän muisti, ja hänen iässään saattoi tapahtua mitä tahansa. Ja tapahtuikin, paljon enemmän kuin hän oli osannut odottaa. Kirjailija Mildred Walkerin tyyli korutonta ja elämänläheistä.

Mildred Walker (1903 Philadelphia, Yhdysvallat – 1996 Portland, Oregon, Yhdysvallat) syntyi papin tyttärenä Philadelpiassa, suoritti kirjallisuudesta BA-tutkinnon 1926 Wells Collegessa Aurorassa New Yorkin osavaltiossa ja englannin kielen maisteritutkinnon Michiganin yliopistossa. Hän asui vuodesta 1933 Montanassa ja myöhemmin Portlandissa Oregonissa ja toimi kirjailijana ja kirjallisuuden professorina. Mildred Walker julkaisi 12 romaania, joista ensimmäisen, Fireweed, 1934 ja viimeisen, The Body of a Yong Man, 1960, sekä yhden nuortenkirjan. Walker sai useita kirjallisuuspalkintoja. Hänen teoksistaan ovat ilmestyneet suomeksi Montanaan sijoittuva Syysvehnää (1976; Winter Wheat 1944) ja Muistojen talo (1978; The Southwest Corner 1951).
 
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


5 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 22.5.2024 20:06
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.