Kuvaus

Robert Neumann: MATKALLA RAKASTETUN KANSSA: VANHANAIKAINEN ROMAANI. Suomentanut Mervi Kovero. 1971 Gummerus. 182-sivuinen sidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Matkalla rakastetun kanssa (1971; Oktoberreise mit einer Geliebten 1970) -teoksen alaotsake on Vanhanaikainen romaani. Kirjan alussa on "Varoitus lukijalle: Asiaa vakavasti harkittuaan kustannusyhtiö varoittaa jokaista modernia ihmistä lukemasta tätä romaania. Sen sisältönä on rakkaustarina, jossa on osallisina pääasiallisesti vain kaksi ihmistä. Eroottisia tilanteita esiintyy tosin runsaasti, mutta surkeata kyllä puuttuu niiltä tykkänään seksologinen valistusarvo. Mikä pahempaa: asiaankuuluvaa sanastoa käytetään kummastuttavan säästeliäästi. Mikä pahinta: nuoren tytön ja vanhuutensa kynnykselle ehtineen miehen väliset tapahtumat saavuttavat huippu- ja käännekohtansa maisemassa, joka on kaunis kuin postikortti - ja vielä täydenkuun loisteessa. Ja kaikkein tuskastuttavinta: tässä teoksessa jopa nauretaan, ja tämä panee nauramaan! Niinpä tätä kirjaa kohtaan voivat tuntea kiinostusta vain nuoret tytöt, vanhahkot herrasmiehet ja ne, joiden tuttavapiiriin kuuluu heidän kaltaisiaan henkilöitä. Edellä kirjoitettu olkoon varoituksena kaikille muille.!"

Robert Neumann (1897 – 1975) oli itävaltalainen kirjailija, joka asui 1934–1945 Britanniassa ja vuodesta 1945 Sveitsissä. Hän kirjoitti parodioita ja satiirisia ja humoristisia ajankuvauksia, romaaneja ja esseitä. Suomeksi ovat ilmestyneet romaanit Nainen kirkui (1939: Eine Frau hat geschrien 1938) ja Matkalla rakastetun kanssa (1971: Oktoberreise mit einer Geliebten 1970).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 46 vrk 16 h 17 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 46 vrk 16 h 17 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.