Kuvaus

Ruokakulttuuri Islamin maissa – Helena Hallenberg - Irmeli Perho

Gaudeamus 2014

Kunto: ei sotkuja eikä merkintöjä

Uusi nidottu laitos! Ruokakulttuuri islamin maissa esittelee ruoka- ja nautintoaineiden kulttuurihistoriaa Lähi-idässä ja muissa islamin vaikutuspiiriin kuuluvissa maissa 500-luvulta profeetta Muhammadista nykypäivään saakka. Mitä Koraanissa ja muissa islamin peruslähteissä sanotaan ruoasta ja miten alun perin yksinkertaisesta ruokakulttuurista kehittyi hienostunutta kulinarismia? 

Teos valottaa ruoka- ja nautintoaineiden erilaisia käyttötapoja niin beduiinien leirinuotioilla, keskiajan hallitsijoiden hoveissa ja nykypäivän aterioilla kuin Suomen muslimien keskuudessa. Se avaa kiehtovia näkymiä monipuoliseen ruokakulttuuriin, jonka kautta ruoka-aineita ja ruokalajeja kahvista kaalikääryleisiin on välittynyt maapallon laidalta toiselle. 

Liitteenä on kattava kokoelma makuhermoja hiveleviä reseptejä Marokosta Kiinaan. Teoksen äärellä viihtyykin sekä ruoan historiasta kiinnostunut herkuttelija että ruoka-alan ammattilainen, joka haluaa ymmärtää islamin maiden ruokakulttuurin monia merkityksiä ja kulttuurien välisiä yhteyksiä. 
 

 

Asiasanat: ruoka kulttuuri ruokaperinne juomatavat nautintoaineet islam islamilainen kulttuuri muslimit  Kotitalous Ruoanvalmistus. Ruokakulttuuri keittokirja aasia

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 61 vrk 16 h 16 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

18 € Sulkeutuu 61 vrk 16 h 16 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.