Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Taina Teerialho: KAISTA AUKI! 2002 WSOY, Bulevardisarja. 162-sivuinen nidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kaista auki! (2002) on Taina Teerialhon ensimmäinen nuortenromaani. Päähenkilö Konttinen ei puhu turhan paljon. Hänen kaverinsa Mustikka taas puhuu, mutta puhepakinaattoria vaivaa kampurajalka. Kun koulukodista lähdetään pääsiäislomalle, Konttinen paljastaa, mikä isän kellarissa odottaa: Tunturi Puch, vanha mutta hohdokas moottori-pyörä. Yhdessä ystävykset kunnostavat pölyn peittämää Tunturia. Jos Mustikka saa sen toimimaan, he pääsevät pois peltoaukeilta! Kaukana Tukholmassa asuvat Konttisen äiti ja isoveli Hande, joka isän mielestä oli liian outo lintu. Isän nyrkki puhui senkin asian selväksi. Samassa kädessä ei pysy enää kuin pullo. Kaista auki on romaani kohtalokkaasta viikonlopusta pääsiäisenä, kun suuri pyörä lähtee liikkeelle, eikä mikään enää pysäytä auringon tanssia.

Taina Teerialho (s. 1966 Mynämäki) on monipuolinen ja kriitikoiden kiittämä kirjailija, joka on julkaissut niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Vuosituhannen vaihteen paikkeilla vapaaksi kirjailijaksi siirtyneen Teerialhon tuotanto käsittää romaaneja, nuortenkirjoja, novelleja, runoja ja näytelmiä. Teoksia: Savolainen mandariini (1988; runokokoelma kirjailijanimellä Taina Haapsaari), Meri, himmeä, vihreä (1992; runokokoelma), Lännen väkeä (2002; novellikokoelma), Kaista auki (2002; nuortenromaani), Etelärinteiden miehet (2002; novellikokoelma), Nenä rusetilla (2002; lastenromaani, Puukaupungin Pirita-sarja), Rohkeuspisteet (2004; lastenromaani, Puukaupungin Pirita-sarja), Kesäkuu (2004; romaani), Jopokompleksi (2005; nuortenromaani), Hiljainen kevät (2008; romaani), Muuttolintu (2009; runokokoelma äänikirjana), Käsi ylös! (2009; äänikirja, lastenromaani, Puukaupungin Pirita-sarja), Huuli ja muita kertomuksia (2009; novellikokoelma), Huuli ja muita kertomuksia (2010; äänikirja), Kootut runot: runoja vuosilta 1988-2009 (2010), Kesän tunnit Gravelin laskuopin mukaan (2010; romaani), Hiski Hirmukoura ja pieni Pirttihirmu: satu kahdesta hirmusta = Hiski Skräcknäven och lilla Stugskräcken: sagan om de två småskräcken (2011; kirja ja CD-levy), Taikakäpy: suullisia tarinoita ja sanataidetta kaikille (2011; tietokirja), Piritan seikkailuja (2014; äänikirja), Joka tontun joulutarinat (2014; äänikirja).

 

1. Salla Simukka: MINUUTTIVALSSI. 2004 WSOY, Bulevardisarja. 144-sivuinen nidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Minuuttivalssi (2004) -romaanissa koko elämä on edessä – kun vain tietäisi, mitä sillä tekisi. Susanna on muuttanut lukion jälkeen uuteen kaupunkiin seurustelukumppaninsa Kirsikan kanssa. Kirsikka opiskelee yliopistossa, Susanna taas ei löydä suuntaansa yhtä helposti. Kaikki entiset kiintopisteet – koti, koulu, pianonsoitto, vanhat ystävät – ovat kadonneet. On vain Kirsikka, jonka uudet kuviot tuntuvat muuttavan hänet täysin vieraaksi. Pitkän syksyn ja talven aikana Susannan apuna on Chopin, ja säveltäjän avulla Susanna viimein löytää oman sävelensä. Valoisa ja toivontäyteinen tarina on jatkoa kirjaan Kun enkelit katsovat muualle. 

"Heillä oli molemmilla ollut vain huonoja päiviä toistensa perään. Kirsikka sai kokea, mitä se tarkoitti, kun kaikkien kurssien tentit kaatuivat kerralla päälle ja Susannalla oli ollut töissä vuorotellen tylsää ja uskomaton kiire. Heillä ei ollut aikaa toisilleen eikä oikeastaan millekään muullekaan. Aamut ja illat pimenivät ja valoisakin aika oli hämärää ja loskaista. Sama harmaus tuntui asettuneen heidän välilleen. Kai he sen huomasivat, mutta eivät ehtineet tai jaksaneet puhua siitä."

"Susanna ja Kirsikka ovat muuttaneet Turkuun. Ensimmäinen yhteinen koti tuottaa molemmille aluksi iloa, mutta vähitellen suhteeseen hiipii arki eikä kohtaaminen sielunsisaruuden tasolla enää onnistu kuin ajoittain. Kirsikka opiskelee yliopistossa ja solmii uusia ystävyyssuhteita, Susanna puolestaan ei tiedä mihin päin elämässään suunnistaisi eikä omia ystäviä löydy nopeasti. Minuuttivalssin näkökulma on Susannan. Kirsikka jää teoksessa taka-alalle, vaikka suhde häneen hallitseekin Susannan ajatuksia. Nuoren naisen hapuilua ja oman itsen löytämistä kirja kuvaa uskottavasti. Simukka kirjoittaa rauhallisella tyylillä, kieli on kaunista ja elävää, kielikuviltaan tuoretta. Nuortenkirjaluokitus on Minuuttivalssin yhteydessä hieman harhaanjohtava, romaani sopii kaikenikäisille. Nuoria aikuisia, arjen valtaamaa parisuhdetta ja rakastavaisten etääntymistä toisistaan teos kuvaa todentuntuisesti ja myötäeläen." – Tuija Lassila, Sanojen aika

Salla Simukka (s. 1981 Tampere) on nuortenkirjailija, suomentaja ja kirjallisuuskriitikko. Hän on opiskellut Turun yliopistossa  pohjoismaista filologiaa, suomen kieltä ja kirjallisuutta, naistutkimusta ja luovaa kirjoittamista. Hänen esikoisteoksensa Kun enkelit katsovat muualle (2002) syntyi WSOY:n kirjoituskilpailun tuloksena. Kirja on kahden teinitytön rakkaudesta kertova nuortenromaani. Vuonna 2004 ilmestynyt Minuuttivalssi on jatkoa runsasta huomiota saaneelle esikoiselle. Viimeiset (2005) kertoo kolmen tytön hankkeesta päästä eroon neitsyydestä. Teoksellaan Kipinä (2006) Simukka aloitti viisiosaisen Tapio ja Moona -nuortenkirjasarjan, jonka aiheena on tytön ja pojan ystävyys. Vuonna 2012 julkaistu kirjapari Jäljellä ja Toisaalla on lähitulevaisuuteen sijoittuva nuorten dystopia maailmasta, jossa päähenkilö herää ja huomaa olevansa yksin koko maailmassa. Simukka sai kirjaparista Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon 2012 ja Topelius-palkinnon 2013. Kirjojen kokonaisuutta kuvattiin eheäksi ja niiden nähtiin nostavan esiin tärkeitä teemoja ja ottavan kantaa nyky-yhteiskunnan arvomaailmaan. Vuonna 2013 Simukka sai opetus- ja kulttuuriministeriön jakaman Suomi-palkinnon.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 17 vrk 14 h 54 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 17 vrk 14 h 54 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.