Kuvaus

I. P. Kaiser: "Sallikaat lasten tulla minun tyköni". Vuosikerta saarnoja lapsille kirjoittai Teol. toh. I. P. Kaiser, pastori Leipzigissä

  • Suomeksi toimitti Arwid Wallenius, pastori;
  • Werner Söderström, Porvoo, 1901; kovakantinen kirja, kangaspäällysteiset kannet, 365 sivua, teksti fraktuurakirjaimin
  • Pientä kulumaa kannen kulmissa ja selkämyksen reunoissa. Selkämys hieman kerrertynyt. Esilehden kulmasta pyyhitty pois omistajanimi, jonka jäljiltä näkyy hieman "haamuja" paperissa. Muutoin sisältä siisti kirja.
  • HINTA: 4,50 euroa + toimituskulut 4,50 euroa = 9 euroa
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kirjan kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja, niin älä maksa yksittäisiä kirjoja ennen kuin koko paketin sisältö on selvä.)

Ilmeisesti hyvässä tarkoituksessa kirjoitettu lastenpostilla, mutta voi niitä lapsiparkoja jotka joutuivat tätä kirjaa käyttävän pastorin tai muun vanhemman käsiin! Pedagogiikka ei ilmeisesti ollut niin pitkälle kehittynyt vielä tähän aikaan....

(Ei taida usein olla nykypäiven saarnatkaan aina niin ihmisystävällisen lyhyitä ja ytimekkäitä... Kuulin jossain että saarnan ei saisi kestää kauemmin kuin viisi minuuttia edes aikuselle suunnattuna. Olisi varmaan hyvä jos sitä sääntöä sovellettaisiin oikestai tämänpäivänkin pastorit...)

No tässä siis aivoja rasittavalla fraktuuralla kirjoitettuja saarnoja lapsille jokaista vuoden sunnuntaita kohden. Ja onhan näillä tekseillä oma mielenkiintonsa...

Jos sattuisi tämä kirja joutumaan sellaisten lasten käsiin, jotka eiwät rukoile tai eiwät tee sitä säännöllisesti, niin thdon tänään erittäin kohoittawasti sanoa heille: rukoilkaat! Tämä sunnuntai kutsutaan nimittäin rukoussunnuntaiksi: se kehoitta teitä rukoukssen.

Würtembergissä asui kerran pappi, joka usein erittäin sattwalla tawalla sanoi kansalle totuuden. Hän rukoili ruokarukouksensa ollessan sellaistenkin ihmisen luona, jotka eiwät rukoilleet. Kerran kysyi eräs muista wieraista häneltä: Pastorin kotona rukoilewat kai kaikki rukarukouksen? "Ei", wastasi pappi, "siellä kotona on minulla pari porsasta ja ne eiwät rukoile."

Olisiko se hywä lapsi, joka ei tahtoisi puhella isänsä kanssa, joka ei sanoisi hänelle hyvää ytä ja hywää huomenta? Ja olisko se hywä ihmislapsi, joka ei tahtoisi puhua taiwaallisen Isänsä kanssa, joka ei tekisi mitä luemme 63 psalmissa 7 wärssysssä: "Koska minä wuoteeseeni lasken niin minä muistan sinua; koska minä herään, niin minä puhun sinusta" (ote sivulta 180, Rukoussunnuntain tekstistä, 5,1/2 sivua pitkä)

hakusanat: pedagogiikka kasvatustiede uskonto uskonnonopetus postillat saarnakokoelmat kristinusko antiikki antiikkikirjat

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 48 vrk 11 h 59 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4,50 € Sulkeutuu 48 vrk 11 h 59 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.