Kuvaus

Hans Tornebäck Samlarbilar inköp renovering underhåll Folksam / Viking
1984 21x30cm 315 sidor / sivua Ruotsinkielinen vanhojen autojen museoautojen korjausopas huoltoopas.
Under arbetet med denna bok har jag haft flera goda medarbetare som jag härmed vill tacka för deras medverkan.
- Personal på Folksam Auto
- Fotograf Lo Hertzman-Ericson
- Layout Per Lindström
- Redaktör Björn-Eric Lindh, MHRF, som bla i egenskap av ordförande i FIVA:s Interna- tional Technical Committee kunnat ge in- blickar i hobbyns internationella utveckling
• Klubbmedlemmar ingen nämnd, ingen glömd - som välvilligt lånat ut bilder av sina objekt.
Hans Tornebäck

Från att ha varit en exklusiv hobby för ett fatal har samlandet av äldre bilar blivit en snabbt växande folkrörelse, med närmare 30 000 organiserade personer i 60 klubbar över hela landet.

De bilar som renoveras för att kunna visas upp och bevaras till kommande generatio- ner är ett viktigt komplement till museer- nas av nödvändighet begränsade samling- ar.

För den som vill ge sig in i denna fascine- rande och lärorika hobby ger boken råd och inblickar, vare sig det gäller en bil från sekelskiftet, en 30-talsamerikan eller en sport- eller bruksvagn från 50-talet. Det är en hobby där den oinvigde och överentusiastiske lätt kan göra många och dyra misstag.

Hans Tornebäck har utöver sin yrkesverk- samhet i bilbranschen renoverat gamla bi- lar i mer än 20 år och är numera Folk- sams försäkringsexpert när det gäller samlarfordon. Han berättar om bakgrun- den till hobbyn och ger teoretiska och praktiska råd om vad man bör tänka på vid val och inköp. Steg för steg går han igenom en renovering och de problem som en bilrenoverare kan stöta på. På köpet får läsaren en intressant bild av biltekni- kens utveckling.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 63 vrk 9 h 50 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 63 vrk 9 h 50 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.