Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Mahatma Gandhi: RAUHAN SANAT. Toimittanut ja saatesanat kirjoittanut Maria Otto. Englanninkielisistä lähteistä suomentanut Pirkko Biström. Typografia ja päällys: Tarina Lounasmaa. 1996 WSOY (toinen painos). 115-sivuinen sidottu kirja (15,5 x 10,5 cm), kannet ylipainettu, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Rauhan sanat (1988; Worte des Friedens) on kokoelma Mahatma Gandhin ajatuksia. Gandhin päämäärä oli rauha, mutta ennen kaikkea väkivallattomuus, ahimsa, joka oli edellytys ja keino etenkin Intian itsenäisyyden saavuttamiseen. Niin Intian viisaudessa kuin Vuorisaarnan rauhanjulistuksessa on kyse rauhasta; Gandhi korostaa, että ”sisäinen” rauha ja ”ulkoinen” rauha ovat yhtä ja että juuri tämä ykseys vaatii ihmiseltä tavatonta rohkeutta. Väkivallattomuus oli Gandhille olemassaolon totuutta. Kun hän uupumatta kehotti ihmisiä voittamaan pelon, hän tiesi omasta kokemuksestaan mitä pelko on. Hänen elämänsä oli hänen omasta tahdostaan täynnä kärsimystä, mutta sen valaisi kirkkaaksi satyagraha, totuus ilman väkivaltaa. Usko, jonka sisältönä on väkivallasta luopuminen, ei voi olla puuttumatta aktiivisesti maailman tapahtumiin. ”Ne jotka väittävät, ettei uskonnolla ole mitään tekemistä politiikan kanssa, eivät tiedä, mitä uskonto tarkoittaa”, Gandhi kirjoitti omaelämäkertansa lopussa.

Mohandas Karamchand Gandhi syntyi 1869 Porbandarissa Kathiawarin niemimaalla, opiskeli oikeustiedettä Englannissa ja valmistui asianajajaksi. Hän matkusti 1893 Etelä-Afrikkaan, jossa antoi panoksensa maassa asuvien intialaisten ihmisoikeuksien puolesta. Neljännesvuosisataa myöhemmin hän organisoi Intiassa väkivallattoman vastarinnan. Intia itsenäistyi siirtomaaisäntä Iso Britanniasta 15. elokuuta 1947. Mahatma Gandhi kuoli hindufanaatikon murhaamana tammikuussa 1948.

 

2. Sigfrid Sirenius: VASTUULLISUUDEN SANAT. JOS JEESUS EI OLISI TULLUT. Päällys: Tarina Lounasmaa. 1990 WSOY (neljäs painos). 94-sivuinen sidottu kirja (15,5 x 10,5 cm), kannet ylipainettu, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Jos Jeesus ei olisi tullut (1917) on Sanat-kirjasarjaan liitetty Sigfrid Sireniuksen teos. Mitä Jeesus on antanut ihmiskunnalle? on sen ydinkysymys . Kirjanen vie elämän perusarvojen äärelle, koko ihmiskunnalle yhteisen, eettisen vastuullisuuden lähteille.

Sigfrid Sirenius (1877 – 1961), teol.tri h.c., setlementtiliikkeen uranuurtaja Suomessa, piti lähtökohtanaan kristinuskon sosiaalista sanomaa ja sen asettamia velvoitteita nyky-yhteiskunnassa. Hän toimi kirkon ja työväestön suhteiden parantamiseksi. Sireniuksen laajaan tuotantoon sisältyy pieni kirjanen Jos Jeesus ei olisi tullut (1971). Millainen olisi maailmamme, jos Jeesusta ei olisi ollut tai jos hän lähtisi pois ajastamme? Mikä hänessä on niin merkittävää, että ajanlaskumme alkaa hänestä? Miksi me tarvitsemme juuri nyt viipymistä hänen avaamiensa arvojen äärellä, niiden pohtimista ja sisäistämistä? Pessimismin ja piittaamattomuuden, epätoivon ja tuhokuvien, mielettömyyden ja väkivallan keskellä on paneuduttava uudelleen yhteiselämämme arvoperustaan. Sireniuksen kirjanen vie meidät ihmisarvon ja ihmisoikeuksien yhteisen, eettisen vastuullisuuden lähteille. Jos Jeesus ei olisi tullut on Suomen uskonnollisen kirjallisuuden pieni klassikko.

 

3. Äiti Teresa: RAKKAUDEN SANAT. Saksan kielestä suomentanut Anna-Maija Raittila. Typografia ja päällys: Tarina Lounasmaa. 1988 WSOY (ensimmäinen painos). 107-sivuinen sidottu kirja (15,5 x 10,5 cm), kannet ylipainettu, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Rakkauden sanat (1988; Worte der Liebe) on kokoelma Äiti Teresan puheita, rukouksia, kirjeitä. Hänen sanoistaan huokuu lähimmäisen rakkaus, joka ei ole eettistä juhlapuhetta vaan nousee jokapäiväisistä rakkauden teoista. Koko maailma tuntee Äiti Teresan ja hänen työnsä. Äiti Teresalle kärsivien auttaminen oli itsestäänselvyys. 

Pyhä Äiti Teresa, syntyjään Anjezë Gonxhe Bojaxhiu (1910 Skopje, Osmanien valtakunta – 1997 Kalkutta, Intia) oli roomalaiskatolinen nunna, etniseltä taustaltaan Makedonian albaani. Hän perusti Rakkauden lähetyssisaret -nimisen sääntökunnan, jonka työstä Kalkutan köyhien parissa raportoitiin laajalti. Äiti Teresa sai lukuisia huomionosoituksia työstään, ja hänelle myönnettiin Nobelin rauhanpalkinto vuonna 1979. Katolinen kirkko julisti äiti Teresan autuaaksi vuonna 2003, ja pyhimykseksi hänet julistettiin 4. syyskuuta 2016.

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 35 vrk 3 h 21 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 35 vrk 3 h 21 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.