Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Louis de Bernières: KAPTEENI CORELLIN MANDOLIINI. Suomentanut Kersti Juva. 2001 Otava, Seven-pokkari (nidotun laitoksen ensimmäinen painos). 480-sivuinen nidottu kirja, kansissa aivan pientä kulumaa (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kapteeni Corellin mandoliini (1999; Captain Corelli’s mandolin 1993) -romaanin tapahtumat sijoittuvat toisen maailmansodan aikaan, italialaisten miehittämään Kreikan saaristoon. Sodan melskeet tuovat Italian armeijan kapteenin, nuoren Antonio Corellin Kefallonián tarunhohtoiselle saarelle. Musiikin nautinnoista elävä miehittäjä rakastuu kylän lääkärin kauniiseen tyttäreen, Pelagiaan. Tytön kihlattu taistelee vastarintaliikkeessä, mutta hänen sydämensä lämpenee kuin varkain hilpeälle mandoliininsoittajalle. Näin saa alkunsa yltäkylläinen ja unohtumaton tarina rakkaudesta ja uskollisuudesta, joka kestää kohtalon oudoimmatkin käänteet sodan julmuuksien keskellä.

Todella jalokivi romaaniksi.” Daily Mail

Louis de Bernières (s.1954 Lontoo) on brittiläinen kirjailija. Hän on suorittanut MA-tutkinnon Lontoon yliopistossa ja toiminut ennen ryhtymistään täysiaikaiseksi kirjailijaksi eri ammateissa, mm. maisema-arkkitehtinä, mekaanikkona ja englannin kielen opettajana Kolumbiassa. Hän asuu Norfolkissa Englannissa. Kirjoittamisen ohella hän soittaa huilua, mandoliinia ja kitaraa. Ensimmäisen romaaninsa hän julkaisi 1990, se ja kaksi seuraavaa romaania perustuvat hänen omiin kokemuksiinsa Kolumbiassa. Kansainvälisesti tunnetuksi hän tuli neljännestä romaanistaan. Kapteeni Corellin mandoliini (Captain Corelli’s mandolin 1993; suom. 1999) on toisen maailmansodan aikaan sijoittuva historiallinen romaani. Sen pohjalta on tehty samanniminen yhdysvaltalais-brittiläis-ranskalainen elokuva (2001).

 

2. Sebastian Junger: MEREN RAIVO. Suomentanut Sirpa Kähkönen. 2000 Otava, Seven-pokkari (nidotun laitoksen ensimmäinen painos). 255-sivuinen nidottu kirja, kannessa tarjoustarra, takakannessa tarran jälkeä ja kirjakaupan hintatarra (ovh. 39,–), ehjä ja siisti kirja, ei merkintöjä.

Meren raivo (2000; The Perfect Storm 1997) on tositarina kalastusaluksen miehistöstä ja vuosisadan myrskystä, joka koitui heidän kohtalokseen. Kalastusalus Andrea Gail on miekkakalan pyyntiretkellä Newfoundlandin matalikossa lokakuussa 1991, kun vuosisadan myrsky puhkeaa. Aaltojen korkeus on kolmekymmentä metriä, ympärillä hyytävän kylmä, pikimusta yö… Miehistön armotonta ponnistelua meren raivoa vastaan seurataan tunti tunnilta, maalla odottavat läheiset voivat tapahtumien kulkua vain arvailla. Sebastian Jungerin teos perustuu haastatteluihin ja arkistomateriaaliin.

Sebastian Junger (s. 1962 Belmont, Massachusetts) on amerikkalainen tietokirjailija ja palkittu journalisti. Hänen isänsä oli syntynyt juutalaisperheeseen Dresdenissä, Saksassa, perhe muutti Yhdysvaltoihin toisen maailmansodan aikana. Sebastian Junger suoritti Wesleyan yliopistossa Bachelor of Arts -tutkinnon kulttuuri-antropologiassa 1984. Nykyisin hän asuu New Yorkissa. Sebastian Jungerin ensimmäinen reportaasikirja Meren raivo (2000; Perfect Storm: A True Story of Men Against the Sea 1997) on tosipohjainen kertomus hurrikaaniin joutuvasta kalastajaveneestä. Teos tunnetaan myös samannimisenä elokuvana (2000). Sebastian Junger on tehnyt reportaaseja lukuisista kriisipesäkkeistä, mm. Liberiasta, Sierra Leonesta, Bosniasta, Kashmirista ja Afganstanista. Sebastian Jungerin tuotannosta on suomeksi ilmestynyt myös teos Sota: Amerikkalaisjoukkojen mukana Afganistanissa (2011; War 2010).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 68 vrk 12 h 57 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 68 vrk 12 h 57 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.