Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Hyväkuntoinen ( K3 ++ ) sidos kansipaperit , Johnny Kniga 2010 , 476 sivua , [8] kuvasivua , kuvitettu . 21 cm , ISBN 978-951-0-36326-3 sidottu

loppuunmyyty

"  James Segrestin ja Mark Hoffmanin "Moanin at Midnight : Howlin Wolfin elämä" (Johnny Kniga, 2010) on erinomainen elämäkerta legendaarisesta bluesmiehestä, joka oli vaikuttava niin ääneltään kuin olemukseltaankin. "Suden" jalanjäljissä pääsin vierailemaan niin syvän etelän plantaaseilla, juke joint -juottoloissa ja Chicagon musiikkiklubeilla.

Vuonna 1910 syntyneen Chester Burnettin nimellä tunnetun Howlin' Wolfin lapsuus oli karunlainen, eikä nuoruuskaan mennyt ihan putkeen: hän syyllistyi miestappoon lyötyään puuvillakuokalla eräältä mieheltä kallon halki. Jos tästä kaikesta ei synny bluesia, niin mistä sitten? No, tarvitaan siihen muutakin, eikä kitaransoiton opetus suurelta Charlie Pattonilta varmasti ollut sieltä vähäisimmästä päästä.

Howlin' Wolfin elämä sujui kurjista lähtökohdista huolimatta hyvin. Sudesta tuli menestyvä ja ennen kaikkea kunnioitettu bluesmuusikko, jonka merkitystä musiikin historiaan ei voi vähätellä, ja jonka levytykset kuten "Killing Floor" ja "Smokestack Lightning" ovat bluesmusiikin kiistattomia klassikoita.

Segrest ja Hoffman ovat tehneet melkoisen homman kerätessään aineistoa ja haastatellessaan monia Howlin' Wolfin entisiä soittokavereita ja muita läheisiä. Suomentaja Esa Kuloniemen käännös on omintakeisen sukkela; mustien slangi-ilmauksia viljelevän puheenparren kääntämisessä suomeksi lienee ollut oma hommansa! "  https://www.goodreads.com/review/show/220638562

 

lue alempaa fennica-osuus , niin kirjan tiedot selviävät
 
Kuntoluokitus:  (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
 
Voittajalle postituskulut; raha tililleni ja kirjapaketti / kirje postiin !

Muut kohteeni näet tästä linkistä!
 
Fennica-tiedot alla :

Moanin' at midnight : Howlin' Wolfin elämä

Moanin' at midnight : the life and times of Howlin' Wolf, suomi

Kirja

Segrest, James ; Hoffman, Mark ;  Kuloniemi, Esa, 1956-

Johnny Kniga 2010

NÄYTÄ MUUT VERSIOT (1)

Howlin' Wolf oli Muddy Watersin ja B. B. Kingin ohella sodanjälkeisen bluesin merkittävin musiikintekijä. Sliipatuista kilpakumppaneistaan poiketen Wolf oli ihmisenä ja esiintyjänä luonnonvoima niin musiikkinsa intensiteetin, haudantakaisen äänensä kuin massiivisen kokonsakin puolesta. Vasta nelikymppisenä levytysuransa aloittaneella laulajalla oli salaisuus, joka antoi hänen lauluilleen uskottavuutta enemmän kuin olisi edes ollut tarpeen. Wolf oli syyllistynyt nuoruudessaan miestappoon, mutta selvinnyt pikaistuksissaan tehdystä rikoksesta tuomiotta. Wolf oli kuitenkin monista mustista aikalaisistaan poiketen myös taitava bisnesmies, joka onnistui kanavoimaan musiikillisen luovuutensa taloudelliseksi vauraudeksi. Moanin' at Midnight on paitsi perinpohjainen elämäkerta jokaisen blues-harrastajan tuntemasta legendasta myös lavea kuvaus amerikkalaisen yhteiskunnan takapihoista toisen maailmansodan jälkeen.

Muut nimekkeet

Howlin' Wolfin elämä
Moaning at midnight

Ulkoasu

476 sivua, [8] kuvasivua : kuvitettu ; 21 cm

Kieli

suomi

Alkuteoksen kieli

englanti

JulkaistuHelsinki : Johnny Kniga 2010

Luokitus

udk 929 Howlin' Wolf
Musiikki (udk 78)
Populaarimusiikin edustajat (ykl 78.993)
City-blues. Chicago-blues (ykl 78.89213)

Aiheet

 Howlin' Wolf, ? 1910-1976.

elämäkerrat

muusikot

laulajat

säveltäjät

blues

diskografiat

historia

Yhdysvallat

VÄHEMMÄN

Valmistaja(Juva : WS Bookwell)

Lisätiedot

James Segrest & Mark Hoffman ; suomentanut Esa Kuloniemi

Bibliografia

S. 431-434: Diskografia.

ISBN

978-951-0-36326-3 sidottu

­ei ehdota huutoturvaa ­
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


90 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 4.5.2024 11:17
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.