Kuvaus

Alkuperäiset 1970-luvun blaxploitaatio toimintaklassikot

Nimiosassa cool Richard Roundtree. Ikimuistoinen Isaac Hayesin tunnari svengaa tykisti

Shaft jeesaa gaiffareita, nappaa pimut ja pistää pahiksia dunkkuun

  • Shaft (1971)
  • Shaft's Big Score! (1972) Shaft - Kylmä hymy
  • Shaft in Africa (1973) Shaft ja orjakauppa

Samuel badass L Jacksonin tähdittämät uudemmat kovistelut:

  • Shaft (2000)
  • Shaft (2019) ei kuvassa

Englanti tekstitykset (ei suomea paitsi yhdessä)

Myydään vain settinä

 

 

Shaft (1971)

Kovaotteinen Shaft Harlemin armoilla...

John Shaft on tehokas ja kova yksityisetsivä New Yorkin Harlemissa. Häntä tulee eräänä päivänä tapaamaan alueen gangsteripomo, jonka tytär on kidnapattu.

Ongelmana on mahdollisimman huomaamattomasti saada selville, mitä on tapahtunut. Onko kyseessä kilpaileva gangsteriporukka, joka aikoo harjoittaa kiristystä, vai aikooko valkoinen mafia laajentaa alueensa käsittämään myös Harlemin?

Shaft näkee tilaisuutensa tulleen, vihdoin hän pääsee ravistelemaan Harlemin pahamaineisen kaupunginosan pahantekijöitä. Hän ottaa homman hoidettavakseen. Shaft on tottunut koviin otteisiin ja niitä Harlem toden teolla tarjoaa.

Elokuvan dramatiikkaa lisää osuva taustamusiikki, jonka Isaac Hayes on säveltänyt nimenomaan tätä rajua valkokankaan seikkailua varten.

 

Shaft's Big Score! (1972)

Kovapintainen yksityisetsivä John Shaft (Richard Roundtree) saa merkillisen puhelun eräältä ystävältään, joka omistaa hautaustoimiston ja tuntee henkensä uhatuksi.

Välittömästi puhelun jälkeen pommi surmaa ystävän. Shaft päättää ottaa selville mitä on tapahtunut.

Kaksi kilpailevaa mafiajengiä tekee kaikkensa vaikeuttaakseen hänen aikeitaan, mutta mikään ei voi pysäyttää Shaftia - Harlemin kovapintaisinta yksityiskyttää.

Kuten Shaftin aikaisemmassa elokuvaseikkailussakin kohottaa kiihkeästi sykkivä, hieno taustamusiikki tunnelmaa.

 

Shaft in Africa (1973

Kansainvälinen rikollisjoukko salakuljettaa afrikkalaisia työläisiä Ranskaan, missä nämä pannaan raataman olemattomalla palkalla.

Yksityisetsivä John Shaft (Richard Roundtree) saa tehtäväkseen tehdä joukon johtaja vaarattomaksi. Hän joutuu matkustamaan ympäri Afrikan manteretta, päätyy Välimeren myrskyisiin satamiin ja opulta Pariisiin.

Konnat, jotka yrittävät tappaa Shaftin saavat pian huomata, että hän on pahin vastustaja mitä ajatella saattaa. Kukaan ei käy Shaftin kimppuun rankaisematta!

 

Shaft (2000)

Shaft saapuu uudelle vuosituhannelle ryminällä ja karismalla kun manttelin perii Mr Cool - Samuel L Jackson.

Setä John Shaftin (Richard Roundtree alkuperäisessä roolissaan) hääriessä takapiruna ei ole ihme, että Shaft on kulman kuumin ja samalla kylmäverisin tyyppi. Saadakseen rasistisen murhaajan (Christian Bale) telkien taakse Shaftin on jäljitettävä veriteon ainoa silminnäkijä (Toni Collette).

Jokainen askel vie Shaftin lähemmäs vaaraa, mutta mies etenee alamaailman hämäräkujilla kuin luotijuna. Lahjuskoukussa pyristelevät kytät ja kuolemaa kylvävät huumediilerit saavat maksaa kalliisti teoistaan.

 

Shaft (2019)

Samuel L. Jackson palaa näyttelemään yksityisetsivä John Shaftia..

Kun FBI:n kyberturvaanalyytikko John 'JJ' Shaft III (Jessie T. Usher) saa tietää, että hänen paras ystävänsä on kuollut huumeiden yliannostukseen, hän epäilee murhaa ja päättää tutkia rikosta itse.

Pulassa hän hakee vastentahtoisesti apua isältään, jotaei ole nähnyt 25 vuoteen. Jonkinasteista sopua löytyy ja Harlemin rikollisessa alamaailmassa paljastuu salakuljetusrengas.

Iskä Shaft aikoo kukistaa huumeparonin, jota hän on metsästänyt 25 vuotta.

 

 

Shaft (1971) elokuvan yhteiskunnallinen merkitys oli vielä suurempi kuin elokuvataiteellinen arvo, menestys lippuluukuilla tai seisaaltaan annetut raivokkaat aplodit teattereissa. Ensimmäistä kertaa afroamerikkalainen sorrettu väestö sai omiensa puolustajan, voimakkaan perinteisen sankarihahmon, jonka julisteen saattoi lätkäistä kämpän seinään rinta rottingilla ja karjahdella yöhön: "Can you dig it, motherfucker!"

Shaftin menestys synnytti blaxploitaatio leffojen aallon/genren ja samaan aikaan mustaihoisten tekemisen kulttuuri terävöityi ihan yleiselläkin tasolla. 1960-luvun lopulla kansalaisoikeustaistelun avulla saatu lainsäädäntö oli lopettanut rotusyrjinnän (periaatteessa). Uusien mahdollisuuksien ja fiilisten noste sinkautti esille innokkaita ja myös poliittisesti valveutuneita tekijöitä.

"Kun padot murtuvat, ja vapaus häämöttää, ei sitä mikään mahti maailmassa voi pysäyttää.."

Muita suosittuja blaxploitaatio elokuvia olivat Sweet Sweetback's Baadasssss Song, Blacula, Superfly, Across 110th Street, Coffy, Black Godfather, Foxy Brown, Black Gestapo ja Shaftin jatko-osat.

Myös leffoihin sävelletty funk ja soul musiikki nousi listoille ja menestykseen. Pioneereina Isaac Hayes, Curtis Mayfield, Sly & The Family Stone, Bobby Womack, Marvin Gaye, Love Unlimited Orchestra.

Genren kulta-ajat taputeltiin pian 1970-luvun puolivälin jälkeen, mutta aina silloin tällöin näytille putkahtaa uusiakin tummalla energialla ladattuja kunnianosoituksia noille vapautuneisuuden kiihkoa ja coolia asennetta huokuville esitaistelijoille. Samaa perinnejatkumoa ovat Action Jackson (1988), Quentin Tarantinon Jackie Brown (1997), Undercover Brother (2002) ja Black Dynamite (2009).

 

 

Ohjaus: Gordon Parks (Malcolm X, Leadbelly, Super Cops), John Guillermin (King Kong), John Singleton (Boys 'n the Hood)

Käsikirjoitus: Ernest Tidyman (Ruoska, Alcatraz, Kovaotteiset miehet)

Näyttelijät: Richard Roundtree (Ammattitappajat, City Heat), Moses Gunn (Amityville 2, Bates Motel), Charles Cioffi (Remo, Peter Gunn), Christopher St. John (Remington Steele), Gwenn Mitchell (Mission Impossible), Lawrence Pressman (Harkittu murha), Victor Arnold (Manaajan paluu), Sherri Brewer, Rex Robbins, Camille Yarbrough, Drew Bundini Brown (Hei me lusitaan), Joseph Mascolo (Gangsterisota), Kathy Imrie (Nikita), Wally Taylor (Rocky III Tiikerinsilmä), Julius Harris (Black Caesar), Rosalind Miles (The Blck 6), Joe Santos (McCoy piru mieheksi), Angelo Nazzo, Don Blakely (Vigilante, Pulp fiction), Melvin Green Jr, Frank Finlay (Lifeforce, Hitlerin viimeiset päivät), Vonetta McGee (Repo Man 1984), Neda Arneric (Venom), Debebe Eshetu (Zelda), Spiros Focas (Rambo III), Jacques Herlin (Nazi Hunter), Adolfo Lastretti (Erämaan leijona), Marne Maitland, Frank McRae (1941, Ladattu ase 1), Samuel L Jackson (Pulp fiction, Hateful Eight), Vanessa Williams (Eraser), Jeffrey Wright (Angels in America), Christian Bale (Batman, American Hustle), Busta Rhymes (Narc), Dan Hedaya, Lee Tergesen, Selena Mars, Elizabeth Banks, Isaac Hayes

 

Kesto: 97 min + 98 min + 109 min + 101 min + 108 min

Aluekoodi: R2 = eurooppa

Kuva: 4:3, 16:9 laajakuva

Ääni: Englanti

Tekstitys: Englanti (ei suomea, paitsi yhdessä leffassa on)

 

 

Kunto: hyväkuntoinen, jossakin voi olla pikkujälkeä - ei vaikuta toistoon

 

Katso myös muut kohteeni: http://www.huuto.net/hakutulos/sellernro/1989369

Keräily/harvinaisuuksia yms

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 13 vrk 13 h 24 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

39,50 € Sulkeutuu 13 vrk 13 h 24 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.