Kuvaus

Suomen Filmiteollisuuden Parhaat 1-3 -- kolme DVD-boksia. Valtaosa levyistä uudenveroisessa kunnossa, mutta muutamasta löytyy hyvin kevyttä pintanaarmua, joka ei toistoa haittaa.

SF-paraati [1940]
Taksinkuljettaja Tanu Paalu ja turistiopas Ansa Koskeli ihastuvat toisiinsa. Molemmat jäävät yllättäen työttömiksi, mutta Tanun säveltämän ja Ansan sanoittaman laulun menestyksen siivittäminä heidät palkataan esiintymään tanssiravintolaan. Rakkauteen tulee riitasointuja, kun laulun eräs sävelkulku aiheuttaa erimielisyyttä.

Aatamin Puvussa - Ja Vähän Eevankin... [1940]
Ossi elstelän ohjaama komedia Aatamin puvussa - ja vähän Eevankin... ( 1940) pohjautuu Agapetuksen romaaniin. Proviisori Himasen ( Tauno Palo) ja luutnantti Paavo Kehkosen (Leo Lähteenmäki) loma muuttuu painajaiseksi, kun he ottavat veneensä kyytiin työhönsä kiirehtivän asemapäällikkö Viirimäen (Jalmari Rinne). Moottori sammuu, vene ajautuu karille ja kaverukset saareen ilman vaatteitaan. Seikkailun aikana himanen ehtii tutustua naisena esiintyen nimismiehen tyttäreen Alliin (Sirkka Sipilä), mutta yhteensattumien ja väärinkäsitysten seurauksena miehet päätyvät selliin, kun kutakin vuorollaan epäillään vankikarkuri Vikströmiksi (Yrjö Tuominen).

Kulkurin Valssi [1941]
Vapaaherra Arnold pakenee kaksintaistelun seurauksena Pietarista Suomeen. Viranomaisia välttääkseen hän taittaa taivalta kulkuriksi naamioituneena, alati naisten kuumien katseiden kohteena. Sitten hän kohtaa kauniin kreivitär Helenan ja lempi leimahtaa.

Kaivopuiston kaunis Regina [1941]
Ruhtinatar Popoffia (Ester Toivonen) odotetaan Helsinkiin kesävieraaksi. Seurueessa tulee myös hänen komea serkkunsa, luutnantti von Lejoncrona (Tauno Palo).
Kalastajan tytär Regina (Regina Linnanheimo) haluaa päästä Kaivohuoneelle katsomaan ruhtinattaren kunniaksi järjestettäviä tanssiaisia. Hän päättää lainata salaa yhtä ruhtinattaren puvuista. Tanssiaisissa luutnantti sieppaa naamioituneen Reginan masurkkaan ja kysyy hänen nimeään, mutta Regina ei halua paljastua, vaan karkaa salista. Luutnantti ryntää hänen peräänsä. Reginan kenkä putoaa, ja Tuhkimo-tarina alkaa.
Tapahtumat sijoittuvat 1800-luvun puoliväliin, aikaan jolloin seuraelämä Helsingin Kaivohuoneella eli kukoistuskauttaan. Siellä kohtasivat aateliset ja muut sääty-yhteiskunnan silmäätekevät.

August Järjestää Kaiken [1942]
Nikkaripankin virkailijoiden haaveillessa palkankorotuksista, pankinjohtaja juhlii ravintolassa ja siemailee suruttomasti samppanjaa naisystävättäriensä kanssa.August (Aku Korhonen) on ollut pankin kassanhoitajana 25 vuotta ja sitä pitäisi juhlia, mutta johtaja onkin luvannut hänen työnsä toiselle miehelle. Kaikkien yllätykseksi August ilmoittaa, että kassa on tyhjä -hän on kavaltanut rahat ja kuluttanut ne makeaan elämään. Johtokunta on tyrmistynyt, mutta työntekijät aavistavat että August punoo omia juoniaan.

Katariina Ja Munkkiniemen Kreivi [1943]
Munkkiniemen nuori kreivi Mauritz ja kartanossa työskentelevä kaunis Katariina rakastuvat. He päättävät uhmata kohtaloa, karata ja mennä naimisiin. Romanttinen rakkaustarina Katariina ja Munkkiniemen kreivi oli vuoden 1943 ylivoimaisesti suosituin elokuva.

Valkoiset Ruusut [1943]
Menestyskirjailija Arvo Helavalta (Tauno Palo) löytää syntymäpäivälahjojensa joukosta päiväkirjan, jossa on omistuskirjoitus: Sinulle, joka et koskaan tuntenut minua! Uteliaana hän selailee päiväkirjaa - ja hetkessä palaavat unohdetut muistot joistaon jo kauan. Nuori kukkakaupan myyjä Auli (Helena Kara) toimittaa ihailemalleen Halavalle kimpun valkoisia ruusuja - ja lempi leimahtaa. Seuraa muutamia onnen päiviä, mutta kiihkeä romanssi kestää vain hetken. Naisten piirittämä kirjailija kyllästyypian ja matkustaa pois. Eikä hän tiedä, että tyttö kantaa sisällään heidän rakkautensa hedelmää.

Vaivaisukon Morsian [1944]
1800-luvun puolivälin Pohjanmaalle sijoittuvassa elokuvassa häihinsä valmistautuva Elias Berg tanssii humalassa kirkon vaivaisukon kanssa ja menehtyy sairauskohtaukseen. Hänen morsiamensa Anna Ringars joutuu surusta järjiltään. Hän saa hädän hetkellä uskonnollisen herätyksen, jota kyläläiset ryhtyvät kannattamaan. Kirkkoherra kokee herätysliikkeen uhkaksi itselleen ja kirkolle.

Vain Sinulle [1945]
Pientilan tytär Elina Takala haluaisi kansanopistoon, mutta hänen isänsä Nestor vastustaa ajatusta. Elina saa onnettomuudessa kallonmurtuman, jonka takia loukkaantunut lähetetään hoitoon Helsinkiin. Potilas toipuu ja ryhtyy opiskelemaan. Hän rakastuu metsänhoitaja Lauri Kulovaaraan, joka lähtee kahdeksi vuodeksi Kanadaan. Elina sairastuu sydänsuruista...

Kuudes Käsky [1947]
Kuudes käsky sijoittuu jatkosodan aikaan. Lenteelän talon nuori emäntä Sinikka ajautuu suhteeseen naapurin isännän Antin kanssa miehensä Jukan ollessa rintamalla. Parista tulee koko kylän juoruilun kohde, jolloin Sinikka synnintunnossaan hakee sovitusta mieheltään ja yhteisöltä. Sovitusta haluaa myös miniäänsä vihamielisesti suhtautuva anoppi.

Naiskohtaloita [1947]
Elokuva sijoittuu 1800-luvun puolivälin Suomeen. Luutnantti Klaus von Rapp avioituu nuoren Anette Erlingin kanssa. Alkuun avioliitto on täynnä onnea, kunnes Klausin petollisuus paljastuu ja muuttaa kaiken katastrofaalisin seurauksin.

Prinsessa Ruusunen [1949]
Hovi juhlii pienen prinsessa Ruususen syntymää. Haltijatarkummit saapuvat juhlaan ja lahjoittavat prinsessalle rakkautta, hyvyyttä, ymmärrystä, kauneutta, rikkautta ja pitkää ikää. Vihastunut Tuonetar, jota ei kutsuttu juhliin, langettaa prinsessalle kirouksen, joka vaivuttaa hänet 15-vuotiaana sadan vuoden uneen.

Katso myös muut kohteeni!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 52 vrk 2 h 15 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

24,90 € Sulkeutuu 52 vrk 2 h 15 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.