Kuvaus

Lehden kolmas numero kautta aikain.

nidos löysä, selkä kulunut, etukansi liimattu paikoilleen

Urheilulehti on suomalainen urheiluaiheinen viikkolehti. Se on maailman toiseksi vanhin yhä ilmestyvä urheilulehti italialaisen La Gazzetta dello Sportin jälkeen.

Urheilulehden perusti helsinkiläinen voimistelunopettaja Ivar Wilskman tammikuussa 1898. Lehden ensimmäinen numero ilmestyi maaliskuussa 1898. Lehden virallinen nimi oli tuolloin Suomen Urheilulehti. Myöhemmin Suomen-sana putosi nimestä pois.

Urheilulehden tekijäkuntaan on yli sadan vuoden aikana kuulunut useita tunnettuja yhteiskunnallisia vaikuttajia ja urheilutoimittajia. Myös Suomen tasavallan pitkäaikainen presidentti Urho Kekkonen kirjoitti aktiivisesti lehteen 1920- ja 1930-luvulla, kunnes hän riitautui lehden silloisen toimituksen kanssa. Lehden päätoimittajina ovat toimineet Ivar Wilksmanin lisäksi muun muassa Lauri PihkalaHarri EljankoMartti Jukola ja Arto Teronen. Lehden päätoimittajana on vuodesta 2017 lähtien toiminut Tapio Sadeoja.

Urheilulehteä kustantaa Sanoma Media Finland Oy, joka osti Urheilulehden kesällä 2017. Lehti ilmestyy torstaisin 52 kertaa vuodessa.[2]

 

    Levikki

    Urheilulehden levikki oli vielä vuonna 1997 vain 10 471 kappaletta. Alimmillaan se oli käynyt jopa 6 000 kappaleessa. A-lehtien ostettua lehden myös levikki nousi.[3]Vuonna 2010 levikki ylsi 36 000 kappaleeseen mutta laski viittä vuotta myöhemmin alle 25 000.[4]

    Kustantajat[

    Päätoimittajat kautta aikain

    Näytä lisää Näytä vähemmän

    Osta heti

    Sulkeutuu 39 vrk 22 h 8 min
    Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
    Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

    Osta heti

    Lisätiedot

    Maksaminen ja toimitus

    Hintaehdotukset

    8 € Sulkeutuu 39 vrk 22 h 8 min

    Myyjän muut ilmoitukset

    Katso lisää

    Kysymykset

    Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
    Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.