Kuvaus

Suruttoman saattohoito - Pekka Kejonen - tekijän signeeraama
Nidottu (pehmeäkantinen)
Kustantaja: WSOY 2005
Sivumäärä: 109, (5)
Teoksen mitat: korkeus: 199 mm, leveys: 175 mm, paksuus: 10 mm, paino: 224 g


”Ikävän panttivankina” viihtyvissä elämäntaparunoissa ei kumarreta nykyajan kotkotuksille eikä kotiuduta kaupunkikulttuurin kolkkouteen.

Elämäntaparunoilija Kejonen ottaa aikalisän
Reviirien rajamaiden kulkija liikuttuu ”ohiammuttujen fasaanien jälkeläisistä” ja tyytyy saalistamisen sijaan vain tarkkailemaan ohilipuvia jalokaloja. Nykyajan kotkotuksiin saati kaupunkikulttuurin kolkkouteen runojen luonnonrakastaja ei kesyynny. Hänessä yhä asuva ilkikurinen poika sivaltaa kiperiä reunahuomautuksia uutiskynnyksen ylittäneistä aikalaisistamme ja tunnustautuu sukupolvien ja sukupuolien välisen kuilun kaventajaksi.

Pekka Kejosen runot ovat kauneimmillaan ”ikävän panttivankina, mutta vailla toteutuneiden unelmien taakkaa”. Runojen minä ei enää kanna huolta kuolemastaan, ainoastaan siitä, että lapsi hänessä säilyisi hengissä – loppuun saakka.

Mies joka on mennyt mustan aukon läpi
Elämäntaparunoilija Pekka Kejonen ottaa aikalisän ja julistaa olevansa sinut sekä itsensä että maailman kanssa. Reviirien rajamaiden kulkijalla on silmää arkipäivän estetiikalle: hän liikuttuu ”ohiammuttujen fasaanien jälkeläisistä” ja tyytyy saalistamisen sijaan vain tarkkailemaan ohilipuvia jalokaloja.
Nykyajan kotkotuksiin saati kaupunkikulttuurin kolkkouteen runojen luonnonrakastaja ei kesyynny. Hänessä yhä asuva ilkikurinen poika sivaltaa kiperiä reunahuomautuksia uutiskynnyksen ylittäneistä aikalaisistamme ja ”tunnustautuu” sukupolvien ja sukupuolien välisen kuilun kaventajaksi.
Pekka Kejosen lyriikka on kauneimmillaan niissä kiireettömissä ripittäytymisissä, joissa hän myöntää olevansa ”ikävän panttivankina, mutta vailla toteutuneiden unelmien taakkaa”. Runoilija ei enää kanna huolta kuolemastaan. Ainoastaan siitä, että lapsi hänessä säilyisi hengissä – loppuun saakka.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 43 vrk 19 h 53 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

15 € Sulkeutuu 43 vrk 19 h 53 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.