Kuvaus

TAPIO WIRKKALAN hyvin menestynyt MALJAKKO sarjasta "ROTUNDA" vuodelta 1967. Valmistaja Thomas/Rosenthal, Germany
Biskuitposliinia, korkeus 28,5cm, levein 
Ø 17cm ja ylhäällä Ø 11,5cm, paino 1160g.
Maljakko on uudenveroinen.
Tapio Wirkkalan luoma "ROTUNDA"
 on yksi hänen kuuluisimmista muodoista, josta hän sai vuonna 1968 Medaglia d'Oro palkinnon. Rotundasta on useita eri versioita ja kokoja.

Tapio Wirkkalaa pidetään suomalaisen luovuuden suurena suojelijana. Hänen työnsä muotoilijana ja taiteilijana, graafisena suunnittelijana ja kuvanveistäjänä on voimakas ja moderni suomalaisen muotoilun osoitus vielä vuosikymmeniä hänen vaikutuksen jälkeenkin.

TAPIO WIRKKALA työskenteli vuodesta 1957 lähtien Rosenthalissa. Hänen posliini-, lasi- ja ruokailuvälineet ovat; vuosisata (1979 Century), koostumus (Composition), käyrä (Kurve), monikulmio (1973 Polygon), vyötärö (Taille) ja muunnelma (1962 Variation). Service "Century" on sisällytetty Centre Georges Pompidou'n kokoelmiin nykyajan muotoilukeskukseen Pariisissa. Muunnelmia löytyy tänään New Yorkin MoMa-kokoelmasta. Vuonna 1964 hänen töitään esiteltiin Kasselin dokumenta III: ssa teollisen muotoilun osastolla. Wirkkala sai vuonna 1968 Rosentha´ille luodusta sarjasta "Rotunda" Medaglia d'Oro palkinnon. Vuonna 1972 hän sai Suomessa arvonimen Taiteen akateemikko. Hän suunnitteli mm. Suomen setelit vuonna 1946 ja 1955-1981.                                     Vuodesta 1955 -1956 työskenteli Wirkkala maailmankuulun teollisuusalan taiteilija Raymond Loewy Studiossa New Yorki ´ssa.    (Raymond Loewy oli 50- luvun alussa myös ROSENTHAL´ille suunnittelijana. Katso minun tarjous kohta: ROSENTHAL Design R. LOEWY Malli Form E )

Wirkkalan teoksia on ollut laajasti esillä sisältäen osan arvostettuja kokoelmia ympäri maailmaa, mukaan lukien Tokion kansallisen modernin taiteen museon kokoelmat, modernin taiteen museo ja Metropolitan-museo New Yorkissa, Victoria & Albert -museo Lontoossa, Baijerin kansallismuseo Münchenissä, Tukholman kansallismuseo, Edinburghin kuninkaallinen museo ja Corningin lasimuseo Corningissa New Yorkissa.

Tapio Wirkkala oli naimisissa taiteilija Ruth Bryk´in kanssa (taiteilija ja hyönteisten tutkija Felix Bryk´in tytär). Tapio Wirkkala Rut Bryk -säätiö Helsingissä kunnioittaa sekä taiteilijoiden teoksia, joiden tytär Maaria Wirkkala on myös kansainvälisesti menestyvä taiteilija. 
Olen AJATTOMIEN astioiden, tekstiilien ja esineiden ihailija ja kerääjä. Valikoimani koostuu pääasiassa saksalaisten posliini, keramiikka ja lasi valmistajien kuten Rosenthal, Hutschenreuther, Villeroy&Boch, AK. Kaiser tuotteista, myös Arabian ja Iittalan tuotteita.. Minulta löydät laadukkaita astioita sekä arki- että Juhlakattauksiin ja paljon muitakin keräilijöiden aarteita. RETRO - Vintage ja Shabby chic ovat myös ihailuni kohteita. Arvostan erikoisesti kaikkea käsin tehtyä luonnon materiaaleista, esim. puusta, erilaiset tekstiilit ja langat. Lisään jatkuvasti uusia tuotteita ja laajennan tarjous kohteita.

Pakkaan hyvin huolellisesti, yksittäin kuplamuoviin ja laatikon laatikon sisälle.
Ostoja voi yhdistää, postikulut painon mukaan, joten katso myös muut kohteeni!

VAKUUTETTU PAKETTI: sisältää korvaus arvon 500,-€:  Paino korkeintaan 2kg  HINTA 16,90€   

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 13 vrk 5 h 4 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

65 € Sulkeutuu 13 vrk 5 h 4 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.