Kuvaus

Markku Valkonen: Kultakausi. WSOY 1989.

Kovakantinen taidekirja.

"Suomen taiteen kultakausi on pikemmin runollinen kuin taidehistoriallinen käsite. Yleensä se tarkoittaa kansallisten pyrkimysten ja kansainvälisten vaikutteiden onnistunutta synteesiä, joka viime vuosisadanvaihteessa nosti Suomen taiteen kansallisesti merkittävälle tasolle ja eurooppalaiseen tietoisuuteen.

Tässä teoksessa kultakauden käsite laajenee aktiiviseksi ponnistukseksi kohti kansallisesti merkittävää taidekulttuuria. Niinpä 1800-luvun lopun saavutukset ovat vain osa kultakauden hedelmistä.

Teoksen kirjoittaja, taidekriitikko Markku Valkonen korostaa tekstissään yhteiskunnallisia näkökulmia taiteeseen ja taidehistoriaan. Hän esittelee kultakauden keskeiset taiteilijat ja kertoo Suomen taiteen noususta elävästi ja asiantuntemuksella. Rikkaasti kuvitetun tekstiosuuden lisäksi teoksen galleriaosassa ovat kultakauden taiteilijoiden parhaat työt, runsaat 200 loisteliasta taideteosta."

Koko n. 30 x 25 x 3 cm.

Sivuja 312.

Kunto kohtuullisen hyvä. Kansipaperit ovat kuluneet (ryppyä, naarmua ja pieni reikä), mutta itse kirjan kannet ja sivut ovat OK -kunnossa. Sisälehdestä leikattu siististi pieni pala pois.

Postikulut 6,90 euroa. Pakettina lähetystunnuksella. Pakkaan erittäin huolellisesti!

 

Asiasanat: Suomi Suomen taide taidehistoria kuvataide taideopiskelu Gallen-Kallela Simberg Shjerfbeck von Wright Edelfelt Wiik Lundahl Vallgren Wallgren Enckell Rissanen

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 87 vrk 21 h 57 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 87 vrk 21 h 57 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.