Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Thomas Mannin, saksalaisen kertojamestarin, läpimurtoteos oli Buddenbrookit (1901), taitekohtaa hänen tuotannossaan merkitsee Taikavuori (1924), jossa hän tarkastelee sodanjälkeisen Euroopan ongelmia hienon symboliikan valossa. Vuonna 1929 Mann sai Nobelin palkinnon osittain mainittujen teosten ansiosta, osaksi siitäkin syystä, että hän alkoi esiintyä ajan kiistakysymyksissä voimakkaasti demokraattisten oikeuksien ja suvaitsevaisen humanismin puolustajana.

Taikavuori sisältää jäähyväiset sotia edeltäneen euroopan ajatusmaailmalle, dekadenssille. Se edustaa uutta humanismia, merkkipaalua sillä kirjailijantiellä, joka johti Mannin luomaan muun muassa universaalisen Josef-sarjansa.

Kirjan sankari Hans Castorp, on vilpitön ja miellyttävä nuori mies, joka insinöörintutkintonsa suoritettuaan lähtee toipumaan anemiastaan Alpeille, Berghofin kansainväliseen parantolaan, missä hänen serkkunsa Joachim Ziemssen on potilaana. Hansin aikomuksena on viettää kolmen viikon loma, mutta aika, joka tässä romaanissa on suhteellinen käsite, venyykin seitsemäksi vuodeksi.

Hans elää kuin lumottuna tässä kuoleman ja sairauden ilmapiirissä, rakastuu intohimoisesti, seuraa valppain myötäeläjän silmin värikkäitä ihmissuhteita. Ja täällä, elämän ja kuoleman rajamailla, erilaisten ajatusmaailmojen ristiaallokossa, kirkastuu hänen oma näkemyksensä elämästä, hänen ihmisyyden ihanteensa.

Kovat kannet; molemmat teokset mainiossa kunnossa.

Yhteishinta 30 euroa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


30 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 26.5.2024 15:10
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.