Kuvaus

Kaksi kovakantista kirjaa
#1 Tiit Aleksejev: Pyhiinvaellus (Sammakko 2013)
#2 Väkevä kaupunki (Sammakko 2015)

Pyhiinvaellus voitti Euroopan unionin kirjallisuuspalkinnon vuonna 2010.

Historiallisen seikkailuromaanin rakenteen kautta teos luo seikkaperäisen käsityksen ensimmäisen ristiretken kulusta, sen kovasta arjesta ja hämmästyttävistä voitoista, rivimiehistä ja heitä johtavista ritareista. Vetävän kerronnan myötä Aleksejev valottaa pyhiinvaelluksen osanottajien sisäistä maailmaa tarkastellen uskonnollisia asenteita, petturuutta, rakkautta, historian väärentämistä ja monenlaista juonittelua. Tarton yliopistossa historioitsijan koulutuksen saanut ja muun muassa Pariisissa diplomaattina toiminut Aleksejev taustoitti kirjaa kymmenkunta vuotta ja tutustui tarkoin ensimmäisen ristiretken vaiheisiin.
-----------------------------------------------
Tiit Aleksejev: Pyhiinvaellus
Vironkielinen alkuteos: Palveränd (2008)

ristiretkitrilogian avausosa. Teos kuvaa ensimmäisen ristiretken vaiheita vuodesta 1095 lähtien aina Antiokian valloittamiseen asti (1098).

Vahvasti aseistautunut ristiretkeläisarmeija marssii Etelä-Ranskasta Konstantinopoliin, valtaa Nikaian ja Antiokian, vakaana aikomuksenaan vapauttaa Jerusalem ja Pyhä maa pakanoiden vallasta. Raymond Toulouselaisen joukoissa matkaan lähtee myös kirjan päähenkilö, josta pyhiinvaelluksen ankarissa oloissa kehittyy taitava sotamies ja taktikko, samalla kun hänen hahmoonsa yhdistyy rakastajan, kirjurin sekä näkyjä näkevän mystikon piirteitä.

------------------------------------------------
Tiit Aleksejev: Väkevä kaupunki
Vironkielinen alkuteos: Kindel linn (2011)

On vuosi 1098. Ristiretkeläisten on onnistunut valloittaa Antiokia, joskus ammoin Rooman valtakuntaan kuuluneen Syyrian pääkaupunki, suuruudeltaan lähes Konstantinopolin veroinen kaupunki. Hyökkääjistä puolustautujiksi muuttuneet pyhiinvaeltajat valmistautuvat piiritykseen, sillä muslimien apujoukot ovat paikalla milloin hyvänsä. Romaanin päähenkilö Dieter taistelee henkensä edestä, sillä vääräuskoisten lisäksi häntä uhkaa Basileus Aleksioksen kosto.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 80 vrk 20 h 42 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

15 € Sulkeutuu 80 vrk 20 h 42 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.