Tuote on myyty käyttäjälle Sevastopol hintaan 60 €

Kuvaus

Setti. Kuusi kovakantista kirjaa.
Tom Erik Arnkil: Kuninkaan korva -sarja. Kirjat I-VI (Teos 2010-2022)

Kuninkaan korva 1 Kyyroksen kirja (2010)
Kuninkaan korva 2 Kambyseen kirja (2011)
Kuninkaan korva 3 Vale-Bardijan kirja (2013)
Kuninkaan korva 4 Atossan kirja (2016)
Kuninkaan korva 5 Dareioksen kirja (2018)
Kuninkaan korva 6 Benjamin Aamoksenpojan kirja (2022 -> esilehdellä omiste)

----------------------------
Tom Erik Arnkil: Kyyroksen kirja (Kuninkaan korva 1)

Kuninkaan korva on moniosainen historiallinen romaanisarja, jonka ensimmäinen osa, Kyyroksen kirja, vie juutalaisen kauppiaan pojan, puolikuurolle isälleen korvaamattoman Benin Baabelin vankeudespappien ja jumalien hämmästyttävälle aikakaudelle 500 vuotta ennen ajanlaskun alkua.
--------------------------------
Tom Erik Arnkil: Kambyseen kirja (Kuninkaan korva 2)


"Egyptin voi ottaa miekka kädessä, mutta miekalla sitä ei pidetä", Kyyros opasti nuorta uskonnollista vakoojaansa, kuninkaan korvaa, joka kuuntelee temppeleissä ja kertoo hallitsijalle mitä tämän tulee tietää. Mutta kun Kyyros kuolee, Benin maailma luhistuu. Valtaan noudee kuninkaan esikoinen Kambyses, joka ajoi Babylonian hallitsijana ollessaan Benin tiehensä.

Benin tehtävä ja jopa Jumalan ilmoitus on hukassa. Onko Kambyses Herran voideltu, kuten oli Kyyros?

Fiktiivisen päähenkilön vaiheet punoutuvat todellisiin tapahtumiin hämmästyttävällä 500-luvulla ennen ajanlaskun alkua. Persia valloitti maailmaa ja filosofiat ja uskonnot Välimereltä Gangesille avautuivat omakohtaisen oivalluksen ja vastuun pohdintaan.
-------------------------
Tom Erik Arnkil: Vale-Bardijan Kirja (Kuninkaan korva 3)

Benjamin Aamoksenpoika on uskonnollinen vakooja, joka kuninkaalleen kuuntelee pappien puheita ja kansojen kuiskauksia. Vaan kuka on kuningas kapinaliekeissä roihuavassa maassa? Sitä ei kukaan tunnu tietävän, kaikkein vähiten keskelle vallankaappausta kotoaan riistetty Ben.

Benin seikkailut vievät hänet pakomatkalle halki Persian, julistamaan väärän jumalan nimeä omalle kansalleen ja lopulta vakoojaryhmän mukana tunnetun maailman ääreen, Intiaan. Satojen jumalten maassa Ben joutuu pitämään varansa kiistelevien gurujen kiemuroissa, mutta myös tovereidensa kanssa – eletään Vale-Bardijan aikaa, pettureita on kaikkialla, lähimmissäkin.

Vale-Bardijan kirja on kolmas osa Kuninkaan korva -sarjaa, mutta siitä voi myös aloittaa matkansa Benin kanssa. Kirja on paitsi historiallisiin tositapahtumiin punoutuva jännityskertomus, myös "vuosisadan rakkaustarina" – viisi vuosisataa ennen ajanlaskun alkua.
-----------------------------
Tom Erik Arnkil: Atossan kirja (Kuninkaan korva 4)

Kuninkaan korva, uskonnollinen vakooja Benjamin Aamoksenpoika on selvinnyt Intian-matkaltaan kuningas Dareioksen eteen. Retkikunta ei ole samanlainen kuin matkan alussa: Benin luotetuin ystävä on kuollut, ja hänen rinnallaan seisoo vääräuskoinen vaimo.

Temppeleissä vakoilemaan harjaantunut Ben joutuu Pax Dareioksen aikana maailmaan, jollaiseen yksikään tehtävä ei ole häntä valmistanut. Vallankaappauksella luodussa hovissa kaikki juonittelevat, kaikkia vastaan, jatkuvasti. Dareioksen järjestelmässä kenenkään asema ei ole taattu ja vakoojillakin on varjostajansa. Benin on opittava peli.

Hänen on paitsi valittava puolensa hovia jakavassa vallanperimyskiistassa, myös varmistettava jumalalliseen totuuteen vannovien valtaapitävien suosio – joka Beninkin kohdalla perustuu valheelle.

Kenen puolelle Benin on asetuttava? Onko lopullinen valta Dareioksella vai kuningatar Atossalla – vai sittenkin kaikkien juonittelijoiden isällä, egyptiläisellä Udza-hor-res-nellä?

Atossan kirja on huikea kuvaus muinaisesta Persiasta vaiheessa, jolloin rauha rakentui suvaitsevalle moniarvoisuudelle ja ankaralle kurille.
------------------------------------------------------
Tom Erik Arnkil: Dareioksen kirja (Kuninkaan korva 5)

Benjamin Aamoksenpoika on palvellut jo kolmea Persian suurkuningasta korvana, uskonnollisena vakoojana. Ben on kiertänyt koko tunnetun maailman, ja tällä kertaa suurkuningas Dareios lähettää hänet Jooniaan. Kreikkalaiset ovat kapinoimassa, ja kiivaimmat lietsovat kaupunkeja irtautumaan Persiasta.Helleenien aivoituksissa ei kuitenkaan tunnu olevan mitään johdonmukaisuutta. Matkaan siis!

Mutta Kreikka ei avaudu helpolla. Kun oraakkeleista ei saa mitään irti ja luolassa asuva risupartainen tietäjäkin on liikanimensä mukaisesti ”hämärä”, Ben ajautuu mukaan kreikkalaiseen symposion-kulttuuriin. Näissä pidoissa Ben oppii kreikkalaisten omituisista tavoista ja uskomuksista ja tutustuu myös kiusaavan kiinnostaviin hetairoihin. Kuninkaan korva huomaa kierojen kreikkalaisten kannattavan tyranniaa yhtenä päivä ja demokratiaa toisena – mikä vain parhaiten kaupunkien tai ryhmien etuja kulloinkin palvelee.

Kolmen kuninkaan luotettuna, vuosikymmeniä eri kansoja vakoilleen Benin sisällä on salaisuuksia salaisuuksien päällä, ja pian Joonian-retken jälkeen menneisyys saavuttaa hänet. Yhden valeen, yhden puolitotuuden, yhden vaikenemisen tähden Ben odottaa vankeudessa tuomiotaan, jota ei jostain syystä kuulu. Ainakin sormet ja kieli leikataan, se näyttää varmalta.
--------------------------------------------
Tom Erik Arnkil: Benjamin Aamoksenpojan kirja (Kuninkaan korva 6)

"Vaatiiko vapaus hylkäämään perheen, onko naisten osa jäädä itkemään?"

Benjamin Aamoksenpoika, Persian suurkuninkaiden uskonnollinen vakooja, on karkotettu maailman mahtavimman valtakunnan sydämestä. Hän on ensimmäistä kertaa vailla tehtävää ja velvollisuuksia, valtakunnan vapain mies, mutta elinikäinen nuuskiminen temppeleissä ja hoveissa on jättänyt jälkensä. Matka Sita-vaimon kotimaahan Intiaan
vie keskenään nahistelevien kuninkaiden ja näiden suosiosta kilpailevien buddhalaisten, jainalaisten ja muiden uusien oppisuuntien keskelle. Yhdet vannovat vaatteettomuuden nimiin, toiset valaistumisen, ja läpi Intian yhä kasvava joukko naisia kapinoi ja vaatii samoja oikeuksia kuin miehetkin. Kilpailevat aatteet ja kilpailevat ruhtinaat, tuon keitoksen Ben tuntee, mutta ahdinko pakottaa hänet urkkimaan oman
selviytymisenkin tähden. Voiko kehenkään luottaa -muihin kuin vaimoon ja hyljeksittyyn mutta neuvokkaaksi osoittautuvaan tyttäreen?

Benjamin Aamoksenpojan kirja on huikaiseva romaani vallasta ja uskonnosta. Benin matkojen myötä romaani avaa kaunistelematta buddhalaisuuden historiallisia varhaisvaiheita upeine oivalluksineen,
kiistoineen ja kompromisseineen - kuka pääsee piireihin, ja kenet halutaan sulkea ulos?

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


60 €
Ilmoitus on sulkeutunut 15.5.2024 16:41
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.