Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Tommy Tabermann: MARTTYYRIT. 1990 Gummerus. 189-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Marttyyrit (1990) on Tommy Tabermannin viides romaani, sadunomaista mystiikkaa ja valoisaa optimismia henkivä proosateos.

”Kaikkien uneksijoiden suuri uni on Se Suuri Kohtaaminen: unen enkeli kohtaa toden enkelin ja ne vaihtavat siipiä keskenään. Missä uni lentää, siellä lentää tosi, ja missä tosi lentää, siellä lentää uni. Eivätkä ne silti sekoitu keskenään, sillä ne kuiskaavat aina toisilleen siipiensä havinalla, missä se oikea tie kulkee ja kumman milloinkin on ohjattava kulkijaa. Jos ne näkee, niitä ei erota toisistaan kukaan paitsi se, joka on hyväksynyt molemmat ja samalla itsensä.”

Tommy Tabermann (1947 Tammisaari – 2010 Helsinki) oli koulutukseltaan sosionomi ja toimittaja. Hän työskenteli Ylen Radiouutisissa 1969–79 ja Radio Ykkösessä1980-luvulla. Hänen esikoisteoksensa on runokokoelma Ruusuja Rosa Luxemburgille (1970). Tuottelias runoilija ja kirjailija julkaisi 80 teosta, joista romaaneja Suudelma (1977), Jumalatar (1979), Vedenpaisumus (1981), Kerubi (1987), Marttyyrit (1990) ja Julian parveke (2001). Tommy Tabermann tuli koko kansan tutuksi television Uutisvuoto-ohjelmassa vuodesta 1998. Hän jätti ohjelman ryhdyttyään sosiaalidemokraattien kansanedustajaehdokkaaksi ja tultuaan valituksi eduskuntaan 2007.

 

2. Markku Pääskynen: VIHAN PÄIVÄ. 2006 Tammi (3. painos). 117-sivuinen sidottu kirja, kansipaperissa painumia ja takana alareunassa repeämä, kansissa painumia, muuten ehjä ja siisti kirja, ei merkintöjä. 

Vihan päivä (2006) on traaginen tarina, joka perustuu pari vuotta ennen teoksen ilmestymistä tapahtuneeseen tragediaan. Romaanin äänenä on Eliisa, herkkä masennusta sairastava perheenäiti. Se voisi olla onnea: talo lähellä jokea, kaksi pientä lasta, huolehtiva aviomies. Asko on ahkera ja yrittää pitää arkea pyörimässä, kiertää putkitöissä ympäri Porvoota. Hän odottaa lomamatkaa ja pyytää Eliisaa tarkistamaan rahatilanteen perheen tilikirjasta. Eliisa tietää sen tarkistamattakin, mutta hän ei pysty kertomaan totuutta miehelleen. Maksamatta ovat asuntolaina, kauppalasku, luottokortti-lasku, Askon yrityksen velat ja jopa Lahjan koulukuvat. Ja sitten on ulosottoviraston kirje. Lapset rakastavat Eliisaa ja Eliisa rakastaa lapsiaan niin kuin kuka tahansa äiti. Asko rakastaa Eliisaa, Eliisan mielestä siksi, ettei hän ymmärrä vaimoaan ja tämän sairautta. Eliisa kuvittelee ymmärtävänsä miestään, lapsiaan ja itseään, hän on lakannut miettimästä aikaa ja sitä millaista on haluta olla kuollut. Mutta jostain näyttää tulevan valoa Eliisan elämään. Kerran Asko on tullut kotiin haulikon kanssa, koska aseen omistaja ei ollut voinut säilyttää sitä omassa kodissaan. Haulikko pantiin piiloon mustaan jätesäkkiin eikä siitä puhuttu enää. Mutta Eliisa muistaa, että se on siellä. "En keksi kuinka selviäisimme tästä", hän miettii, "tämän kevään jokaisena aamuna olen pelännyt etten näkisi tulevaa päivää, iltaisin olen pelännyt nähneeni sen oikein." Ja sitten se tulee, päivä jota Eliisa on odottanut. Päivä jolloin "en vajoaisi maata myöten vaan nousisin jalkeille ja vihdoin lakkaisin kannattelemasta taivasta harteillani". Vuonna 2017, Suomen 100-vuotisjuhlavuonna, Markku Pääskysen monologimuotoinen pienoisromaani Vihan päivä valittiin vuoden 2006 kotimaiseksi kirjaksi.

Markku Pääskynen (s. 1973 Hartola) on valmistunut Helsingin yliopistosta Taiteiden tutkimuksen koulutusohjelmasta 1999 ja toiminut kirjailijana ja kustannustoimittajana. Hänen puolisonsa on runoilija Saila Susiluoto, entinen puolisonsa kirjailija Laura Honkasalo. Markku Pääskysen esikoisteos Etanat (2002) kertoo Göteborgissa sattuneesta 13 kuolonuhria vaatineesta kolarista; siinä henkilöiden elämäntarinat ja päämäärät kietoutuvat toisiinsa. Romaani Ellington (2003) kertoo 1950 syntyneen Sture Stenvallin, psykopaatin, elämän syntymästä vanhuuteen. Savonia-palkinnon saanut Tämän maailman tärkeimmät asiat (2005), joka tapahtuu Helsingissä yhden päivän aikana, kertoo nuoren mieskirjailijan elämästä, kotikaupungista, kirjoittamisesta ja maailmankuvasta. Neljäs romaani Vihan päivä (2006) sai Kalevi Jäntin palkinnon ja oli ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi. Sitä ovat seuranneet Vastaavuuksia (2008), rakkaustarina, jossa rakkaus ei ole onnellista, Enkelten kirja (2010), unenomainen tarina isästä, joka elää kaksin pikkutyttärensä kanssa äidin kuoltua auto-onnettomuudessa, ja Roona saa vastauksen (2012), joka kertoo repivästä rakkaudesta. Pääskynen on suomentanut Odysseus Elytiksen teoksen "Ylistetty olkoon" (2010).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 36 vrk 17 h 58 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 36 vrk 17 h 58 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.