Kuvaus

Huudettavana kuvissa oleva Taikatalvi kirja. Kirja on 1. suomenkielinen painos vuodelta 1958. Ikäisekseen mielestäni melko hyvin säilynyt kirja. Kansien reuna kuluneet ja kulmat pyöristyneet. Selkä vino. Etusivulla omiste.

Kunto kuvien mukainen.


Kirjailija: Tove Jansson
Julkaistu: 1958 (WSOY)
Alkuperäinen nimi: Trollvintern

Käännetty englanniksi: Moominland in Midwinter

1. suomenkielinen painos ilmestyi 1958. Suomentanut Laila Järvinen

Tove Janssonin Taikatalvi vie lukijansa seikkailuihin Muumilaakson talveen. Muumit ovat kautta aikojen nukkuneet talviunta. Yhtenä talvena Muumipeikko kuitenkin herää hiljaisessa, nukkuvassa muumitalossa. Muumipeikko aloittaa tutustumisen lumeen, kylmyyteen ja talven ihmeisiin.

Kirjassa tulee erinomaisesti esiin erilaisten henkilöiden suhtautuminen uuteen, outoon ja ennenkokemattomaan. Muumipeikko taistelee yhtäällä pelon ja epäluulon ja toisaalla uteliaisuuden ja uusien, avartavien ajatusten kanssa. Muumipeikko käy sisäistä keskustelua erityisesti äitinsä kanssa, joka nukkuu tyytyväisenä lämpöisessä talossaan - tietämättömänä Muumipeikon seikkailuista. Suuri pakkanen, jäätynyt meri ja monet muut asiat mietityttävät muumia halki talven.


Mielestäni kirjan sanoma tulee esille kirjan viimeisissä lauseissa. Ympyrä ikään kuin sulkeutuu - koko tuntematon talvi vaihtuu kevääksi ja elämä jatkuu taas kuten ennenkin. Muumipeikko on kuitenkin talven tutkimusmatkallaan löytänyt uusia asioita, paitsi ajatuksistaan, myös Muumilaaksosta.

Kirja sopii paitsi muumien ystävälle, myös sellaiselle, jota talvi viehättää. Kirjan avulla voi yhä uudelleen lumoutua talven ihmeistä. Muumilaakson henkilöhahmot ovat ihmeen aitoja ja herttaisia.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 36 vrk 18 h 3 min
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

110 € Sulkeutuu 36 vrk 18 h 3 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.