Kuvaus

Tyttökuningas - The Girl King Blu-ray.

Valmistusvuosi: 2015
Tekstitys: suomi, ruotsi,...
Takakannen kuvaus: suomi

Vuonna 1632, kuuden vuoden iässä, Kristinasta tuli ensimmäinen naisvaltionhoitaja Ruotsissa, kun hänen isänsä Kustaa II Adolf kaatui Lützenin taistelussa. Hänet kasvatettiin prinssiksi ja hän varttui ajatuksiaan Ruotsin nykyaikaistamisesta ja rauhan luomisesta. Hän taistelee hovin konservatiivisia voimia vastaan, jotka eivät siedä hänen ideoitaan, tiedonjanoaan tai heräävää seksuaalisuuttaan.
Kun Kristina nousee Ruotsin valtaistuimelle, hänet heitetään vallan ja perinteiden labyrinttiin täysin miesten hallitsemassa hovissa. Oikeus uskoo, että hänen ainoa tehtävänsä on mennä naimisiin ja synnyttää uusi miespuolinen valtaistuimen perillinen. Kristina kieltäytyy ja toimii sen sijaan, että modernisoi Ruotsia, ja hänen tiedonhakunsa vie hänet filosofi René Descartesin luo. Kristinalla on monia kosijoita, jotka hän kaikki hylkää, päättäväisesti toteuttaa ideansa ja täyttää velvollisuutensa kuningattarena. Sen sijaan hänen tunteensa heräävät hovinaista, kaunista kreivitär Ebba Sparrea kohtaan.
Hovimiehet uskovat, että Ebba on avain kuningattaren hallintaan. He vievät Ebban pois, mutta aliarvioivat Kristinan loistavan strategisen mielen ja hänen heräävän kiinnostuksensa intohimoa ja rakkautta kohtaan. Samaan aikaan Kristina löytää Descartesin johdolla ajatuksen ihmisen "vapaasta tahdosta", filosofian, joka on täysin vastoin luterilaista uskoa "Jumalan tahtoon".
Lopulta Kristinan on valittava valtakunnan, isänsä perinnön, kansan ja uskonnon välillä ja elettävä elämänsä "vapaan tahtonsa mukaan". Hän päättää ottaa elämänsä hallintaan ja etsiä vapautta.

Katso myös muut kohteeni!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 60 vrk 15 h 25 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3,70 € Sulkeutuu 60 vrk 15 h 25 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.