Kuvaus

Ukrainan mukana Venäjää vastaan taistelevan georgialaisten hihamerkki.

Georgialaislegioona (Hruzynskyi natsionalnyi lehion, georg: kartuli legioni) on Ukrainassa toimiva sotilasosasto, joka koostuu pääsääntöisesti georgialaisista vapaaehtoisista vierastaistelijoista.

Georgialaislegioona perustettiin 2014 Venäjän miehitettyä Krimin niemimaan. Aluksi siihen kuului vain 10 georgialaista, jotka tarjoituivat taistelemaan Venäjän tukemia separatisteja vastaan sekä kouluttamaan ukrainalaisia sotilaita
Vuonna 2016 legioona integroitiin osaksi Ukrainan maavoimia.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuussa 2022 legioonan sotilaat olivat ensimmäisten joukossa taistelemassa Venäjän joukkoja vastaan Antonovin lentokentällä Hostomelissa. Legioona on kärsinyt kovia tappioita Bah’mutin taistelussa sekä Itä-Ukrainan rintamalla.

Legioona suorittaa sabotaasi-iskuja ja tiedustelua vihollislinjojen takana. Lisäksi legioona kouluttaa Ukrainan poliiseja, siviilejä ja sotilaita.

Legioonaa johtaa georgialainen Mamuka Mamulašvili. Hän on perustellut legioonan olemassaoloa sillä, että Georgialla ja Ukrainalla on yhteinen vihollinen (”venäläinen imperialismi”). Lisäksi Mamulašvili on sitä mieltä, että Ukrainan sota olisi voitu välttää, mikäli länsimaat olisivat rankaisseet Venäjää ankarammin Georgian sodan jälkeen vuonna 2008.

https://georgianlegion.ge/en/about-us

Velcro-tausta.

Hakusanat: Slava Ukraine Ukraina kunnia Venäjä Putin Zelenskyi assault brigade militaria symboli Gruusia Georgia legioona Sakartvelo

Hihamerkki saatu Ukrainassa operoivalta suomalaiselta

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 1 vrk 6 h 45 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 1 vrk 6 h 45 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.