Kuvaus

Tästä hyllyn reunalle aikakauttaan edustava koriste-esine itäblokista. Samaan aikaan kun lännessä transistorit ja jotkut ihmeen mikropiirit tekivät laitteista naurettavan pieniä, kevyitä ja edullisia, vuonna 1972 Ural 112:n kanssa mentiin perinteisellä putkilinjalla päinvastaiseen suuntaan koska voitiin. Lopputuloksena on aikansa kuva, täysin putkilla käyvä suuri & mahtava viihdekeskus, vaikkapa sinun olohuonettasi komistamaan. Tai jotain. Laite tukee AM:ää ja UKV:tä (Ultra-Karotkiye Volnyi, ultra-lyhyet aallot), ja se on täysin yhteensopimaton mm. Iskelmäradion tai Spotifyn kanssa. Joista ensin mainittu ei ole välttämättä pelkästään huono asia.

UKV oli omanlaisensa totalitaristisen valtioyhteenliittymän luomus, näkemys lännessä ns. ULA-radiona tunnetusta ilmiöstä. Eli se normaali radion "broadcast band", taajuusmoduloituna. Mutta koska läntistä hapatusta ei koettu mieluisana itäisten korvien kuultavaksi, UKV oli vähän niinkuin ULA, mutta viritettynä vähän vinoon. Jotain yhtymäkohtia nykyaikaan saattaa olla havaittavissa.

Koska neuvostoliitto ja sähkölaite, myyn tämän koriste-esineenä. Mahdollista koriste-esineen uutta omistajaa voi kiinnostaa kuitenkin se, että Uralilla oli sähköt n. 10 vuotta sitten, ja se vastaanotti AM-asemia jostain kaukaa. Ehkä naapurikosmoksesta. Virityssilmä pelasi ja levysoitinkin taisi pyöriä. Neula on kuitenkin kulutettu aikoinaan loppuun ja puuttuu, varmaan salaa länsimaisia salakuljetettuja Beatles-levyjä kuunnellen.

Koriste-esineen kunto on hyvä 50 vuotta vanhaksi härveliksi, vaikka pieniä kolhuja onkin, ja pohjasta puuttuu suojalevy. Piirilevy paistaa sieltä, ja jos kyseessä ei olisi koriste-esine vaan esim. länsimainen sähkölaite, se tekisi jo pelkästään tästä erityisen paheksuttavan länsimaisissa sähkölaitepiireissä. Se Tukes-homma siis, se missä esim. vain lievästi hengenvaaralliset sähköiskut voisivat aiheuttaa huomattavaa paheksuntaa ja typerää takaisinvetovouhotusta iltapäivälehtien sivuilla, hyi. Koska koriste-esineessä ei varsinaisesti tarvita virtajohtoa, kuvista poiketen se ei sisälly hintaan.

Koska neuvostoliittolainen sähkölaitetta muistuttava koriste-esine, en anna tälle vehkeelle mitään muuta takuuta kuin sen, että se painaa julmetusti ja mahdollisesti rikot selkäsi sen kanssa, kun tulet noutamaan sitä Soukanniemestä, Espoosta. Säälitään Postia, eikä laiteta sitä sen kuljetettavaksi. Huudon jälkeinen palautus ei käy päinsä, enkä oikeastaan usko että se sinun menomatkalla pullautettu välilevykään ajatusta merkittävästi arvostaisi.

Vaihto rahan sijaan suurin piirtein saman painoiseen T-72 -panssarivaunuun käy myös päinsä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
50 €
Sulkeutuu 2 vrk 22 h 54 min
tai 5 minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen.
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria
Lähtöhinta 50 € Sulkeutuu 2 vrk 22 h 54 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.