Kuvaus


Aito Krüss jalokiviluuppi + kotelo
Suosittu muoto, koko sekä suurennus - kaikenlaiseen muun tarkasteluun myös.
Käytän itse samaa mallia koko ajan pääasiallisena luuppinani, tätä kirjoittaessa!


Tässä jalokiviluupissa on kymmenen kertainen suurennus. 10x suurennus on kaikista suosituin jalokiviä tutkittaessa. Lasilinssin halkaisija on 18 mm.

Havainnointi on gemmologian eli jalokivitieteen perusta, joten luuppi on täysin välttämätön apuväline, niin työpöydän ääressä, kun myös matkoilla. Ensin kiviä tutkitaan paljain silmin, jonka jälkeen otetaan luuppi avuksi. Luupilla voidaan tutkia irtokiviä, istutettuja kiviä, raakakiviä ja koriste-esineitä.

Luuppia käytetään seuraavasti: Luuppi pidetään mahdollisimman lähellä silmää, niin että se istuu vasemman etusormen päällä, vasen käsi nojaa kasvoja kohti, oikea käsi joka pitää kiinni kivestä nojaa vasenta kättä kohti. Tällöin saadaan tärinä pois, ja tutkittava kohde pysyy koko ajan "fokuksessa" eli tarkennettuna näkökentässä. Stabiilisuus on tärkeää, molemmat kyynärpäät nojaavat tukevasti pöytää kohti.

Muistakaamme myös että valaistus on erittäin tärkeä asia luuppia käytettäessä. Pöytälamppu pitää asettaa siten ettet häikäisty valosta. Ts. ainoastaan kivi on valaisimen "alla", luuppi ja silmä valokeilan ulkopuolella. Valaistuksena voidaan myös käyttää kynälamppua.


Kaupan päädyttyä pyydän kohteliaimmin antamaan positiivisen palautteen kaupankäynnistä Kiitos! Jos jostain syystä olette harkinneet jättää neutraalin tai negatiivisen palautteen, esim. jos posti on rikkonut tuotteita (hyvin harvinaista) niin pyydän Teitä ottamaan minuun ensin yhteyttä jotta voimme sopia asiasta sopusoinnussa.

Vastaan mielelläni sähköposteihin ja erityistoiveisiin useimmiten saman päivän aikana.

Diplomigemmologi Casimir von Schantz F.G.A. D.G.A.
Fellowship of the Gemmological Association of Great Britain
Diamond Member of the Gemmological Association of Great Britain
Suomen gemmologinen seura ry, tutkijajäsen

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


50 €
Sulkeutuu 64 vrk 46 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

50 € Sulkeutuu 64 vrk 46 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.