Kuvaus

Vallan juhlat. Juhlivan vallan kulttuuri antiikista nykypäivään. Syrjämaa Taina (toim.). Kovakantinen. UUSI.

Värikylläiset kulkueet ja messut, sotilasrivistöjen kansoittamat kentät ja paraatikadut, itsenäisyyspäivän vastaanotto. Jokainen meistä on nähnyt lukemattomia vallan juhlia. Osa niistä on saattanut vaikuttaa mahtipontisuudessaan vierailta, kenties uhkaaviltakin. Meidän voi olla vaikea ymmärtää totalitaaristen valtioiden massatilaisuuksia. Vallan juhla ei kuitenkaan ole vain absolutististen järjestelmien tai menneiden valtiaiden propagandan väline, vaan myös omassa kulttuurissamme vallan juhlat ovat yhtä lailla olemassa.

Juhla antaa vallalle näkyvän, kuuluvan ja tuoksuvan olomuodon. Valta ja yhteiskunnallinen hierarkia ovat abstrakteja käsitteitä, joten niiden hahmottaminen vaatii konkreettisia, aistein havaittavia ilmentymiä. Hetkellisten juhlien ketjusta muotoutuu pitkäaikainen vallan juhlien kulttuuri, tapa esittää valtaa ja etsiä sille hyväksyntää.

Tässä teoksessa pohditaan vallan juhlia Rooman keisareista vuoden 2000 Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Hallitsijoiden, kirkon, kansakunnan ja työväen juhlia tarkastellaan Euroopan suurkaupungeista Suomen Turkuun.

Tuotenumero:    9789512924615
Ulkoasu:    nid.
Tekijä:    Syrjämaa Taina (toim.)
Laajuus:    260 s.
ISBN:    9512924617
Julkaisuvuosi:    2003
Sarja:    Kirja-Aurora

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 44 vrk 19 h 47 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 44 vrk 19 h 47 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.