Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Veikko Rissanen: TUULASYÖT. 1964 WSOY. Sidottu 129-sivuinen kirja, täysin ehjä ja siisti, kannen ja esilehden välisellä tyhjällä lehdellä aikaisemman omistajan nimi, ei muita merkintöjä, ei kansipaperia.

Tuulasyöt (1964) on Veikko Rissasen kolmas erätarinakokoelma, aikaisemmat ovat Sininen siipipeili (1960) ja Yli kankaan ja kosteikon (1962). Hän on tarinoissaan luonnonkuvaaja, joka taitavasti maalaa sanoin metsämaiseman tunnelmia ja valaistuksia sekä tekee tuoreita havaintoja. Hän on luonnon kuuntelija, jonka kerronta on vähäeleistä ja korutonta mutta persoonallista, vakuuttavaa ja laadussaan harvinaisen puhdaspiirteistä. Rissasen kolmas teos on kertomussikermä pienen pojan maailmasta, jossa keskeisellä sijalla ovat kalastusretket isän ja isoisän kanssa. Kalastustarinoiden ohella kuvataan välähdyksiä muustakin pojanmaailmasta: kotipirtissä pidetyistä seuroista, naapuritalon häistä, hiljaa orastavasta mielenkiinnosta tyttöjä kohtaan, sodan katkerista muistoista. Pojan kalastuselämykset eivät perustu suuriin saaliisiin vaan voimakkaasti koettuihin luonnonelämyksiin tuulasöinä, hiljaisiin tunnelmiin, väreihin. Pyynnin jännityksen tilalla on luonnon kokeminen, hiljainen, autereinen lyyrisyys.

 

2. Veikko Rissanen: LAURAN VASAT. 1970 WSOY. Sidottu kirja (20 x 18 cm), jossa on 92 teksti- ja kuusitoista valokuvasivua. Kirja on ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.
 
Lauran vasat (1970) -teoksen kirjoittaja – ja valokuvaaja - Veikko Rissanen on kirjoittanut raikkaan tuoreita, tunnelmaltaan aitoja erätarinoita, vienyt lukijansa suurille saloille ja rannattomille rämeille, kalavesille ja rantatulille. Erätunnelmissa on kirjailija tälläkin kertaa, nyt poikkeuksellisesti Helsingin liepeillä. Hirvirouva Laura kaksosineen on ollut Rissasen innoittajana tässä viehättävässä kirjassa. Kirjailija on seurannut hirvien elämää Pirkkolan ja Maunulan metsissä, kuvannut niitä vaihtelevissa tilanteissa kaikkina vuodenaikoina. Harjaantunut silmä on löytänyt kerrostalojen liepeiltä kappaleen elävää luontoa, eränkävijän polulle on osunut runsaasti sellaista mikä tavalliselta sunnuntairetkeilijältä jää helposti näkemättä. Lauran vasat on jokaisen luonnonystävän toivekirja.

”Aivan Helsingin liepeillä, itse asiassa yhäti Helsingin alueella, eleli naarashirvi, jonka elämää ryhtyi seurailemaan Veikko Rissanen. Hirvi ei poistunut turvalliselta alueeltaan, synnyttipä kaksoisvasat, ja yhä uudelleen Rissanen palasi sen jäljille kameroineen. Tuttavuutta kesti jopa niin, että toinenkin vasapari ehti syntyä. Tästä kaikesta on syntynyt varsin mukava ja tietysti poikkeuksellinen kirja, jossa kerrotaan monenlaisista pikku sattumuksista. Parhaillaan kerronta on pysytellessään lähellä näitä luonnon asioita, niistä etääntyessään se voi saada vähän naiivejakin piirteitä. Mutta yleisvaikutelma on toki miellyttävä. – Vilho Suomi

Veikko Rissanen (1930 Pieksämäki – 2010 Helsinki) valmistui kansakoulun-opettajaksi Kajaanin seminaarista 1954. Oltuaan kaksitoista vuotta opettajana Sotkamossa ja Jäppilässä hän oli Helsingissä Pellervo-lehden toimittajana 1966–86. Hänen esikoisteoksensa on novellikokoelma Sininen siipipeili (1960), viimeiseksi jäi Sotkamon maisemiin sijoittuva omaelämäkerrallinen romaani Parkuvaaran tykkylumet (2007). Veikko Rissanen on ollut luotettava kertoja kymmeniä vuosia, erätarinoitsija, nuortenkirjailija, lämmin ja rauhallinen luonnon ja ihmissielun kuvaaja; erityisesti luonnonhavainnointi ja ihmisen sisimmän luonteen tavoittaminen on hänen teksteissään merkityksellistä. Teokset: novellikokoelmat Sininen siipipeili (1960), Yli kankaan ja kosteikon (1962), Tuulasyöt (1964), Ruskan palo ja havulintu (1966), nuortenkirja Naarasjärven jahtiyö (1968), luontokirja Lauran vasat (1970; valokuvat Veikko Rissanen), novellikokoelma Jesuiitat (1973), eräkirja Homenokka (1978; valokuvat Veikko Rissanen), novellikokoelmat Teerineva (1981) ja Kolme latua korpeen (1983), kokoomateos Vartijalinnut (1985), teos karhunkaatajasta, Kitusen kintereillä (1988), novellikokoelma Siivet ja käpälät (1990), nuortenkirja Kaverina kurki (1991), novellikokoelma Kipinöivät yöt (1995), nuortenkirjat Nelli unohtumaton noutaja (1995), Nelli löytää kätkön (1995) ja Tulipää ja karhunsitoja (1998), luontokirja Kuikka kutsui järvelläni (2001) sekä romaanit Poika ja sotavanki (2004) ja Parkuvaaran tykkylumet (2007).




 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 69 vrk 19 h 2 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 69 vrk 19 h 2 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.