Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Virpi Hämeen-Anttila: YÖN SYDÄN ON JÄÄTÄ. 2016 Otava, Seven. 365-sivuinen nidottu kirja (pokkari), lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Yön sydän on jäätä: Kolme viikkoa Karl Axel Björkin elämässä maaliskuussa 1921 (2014) -romaani on koukuttava murhamysteeri 1920-luvun Helsingissä. Saammeko esitellä veitsenterävän Karl Axel Björkin, yksinäisen suden ja herrasmiehen, jonka öinen elämä on täynnä vaaroja. Virpi Hämeen-Anttilan dekkarisarjan avaus on herkkupala Agatha Christien lukijoille. Juomavesisäiliöstä löytyy kuollut mies. Murhatutkimukset vievät Björkin öisille retkille työläiskortteleihin, salaliittolaisten ja vakoojien suosimiin hotelleihin ja ravintoloihin – sekä muotisalonkiin, jonka viehättävä omistaja on kenties muutakin kuin bolsevikkeja paennut aatelisnainen. Klassinen murhamysteeri herättää eloon 1920-luvun Helsingin, kadut ja puutalokorttelit, pimeät kujat salakapakoineen ja huumekauppiaineen.

"Virpi Hämeen-Anttilan debyytti dekkaristina on kiinnostavimmillaan miljöön sekä ajan ja tapojen kuvauksena. Aihe sijoittuu kevättalven 1921 Helsinkiin, jonka katukartasto, poliittinen ilmasto, luokkaerot ja kulttuuripotretti luovat kieltä ja sanontoja myöten historiallisen kuvastimen. On kuin luotettava opas johdattaisi lukijaa tuossa inflaation, kieltolain, luokkaristiriitojen, venäläiskuohunnan ja modernisoituvan kansallisen kulttuurin ja muodin kaupungissa." – Teppo Kulmala, Savon Sanomat

"Aikakausi ja päähenkilön persoona saavat odottamaan jatkoa mielenkiinnolla." – Keskisuomalainen

Virpi Hämeen-Anttila (s. 1958 Espoo) valmistui Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi 1996. Hän tekee väitöskirjaa vanhan intialaisen kertomakirjallisuuden teoriasta. Hämeen-Anttila on toiminut opettajana Helsingin yliopistossa vuodesta 1987 opetusaloinaan sanskritin kieli sekä Intian kirjallisuus, historia, filosofia ja kulttuurihistoria. Virpi Hämeen-Anttila on julkaissut romaaneja, tietoteoksia, useita tieteellisiä artikkeleita, kirjallisuusesseitä sekä muutaman novellin nimimerkillä. Hänen esikoisromaaninsa Suden vuosi (2003) on yliopistomaailmaan sijoittuva rakkauskertomus. Hämeen-Anttilan ensimmäinen dekkari Yön sydän on jäätä (2014) käynnisti Karl Axel Björkin tutkimuksista kertovan sarjan, joka loihtii lukijan eteen 1920-luvun alun kuohuvan Helsingin. Björk-sarjassa ovat ilmestyneet Yön sydän on jäätä (2014), Käärmeitten kesä (2015), Kuka kuolleista palaa (2016), Koston kukat (2017) ja Tiergartenin teurastaja (2018).

 

2. Leena Lehtolainen: ENSIMMÄINEN MURHANI. Kansi: Markko Taina. 2001 Tammi (7. painos). 251-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Ensimmäinen murhani (1993) on ensimmäinen kirja, jonka päähenkilö on Maria Kallio, oikeustieteellisessä opiskeleva nuori ylikonstaapeli. Opiskelijakuoro kerääntyy kesäisenä viikonloppuna merenrantahuvilalle harjoittelemaan ja pitämään hauskaa. Aamulla merestä löytyy ruumis, yksi mukana olleista. Rikoksen selvittäminen paljastaa kuoron iloisen julkisivun takaa kosolti kuumia tunteita ja kiristyneitä ihmissuhteita. Kuka joukossa on murhaaja?

 

3. Leena Lehtolainen: KUPARISYDÄN: Dekkari. Kansi: Markko Taina. 2007 Tammi (10. painos). 248-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kuparisydän (1995) on Leena Lehtolaisen kolmas Maria Kallio -dekkari. Maria Kallio lähtee pohjoiskarjalaiseen lapsuuskaupunkiinsa Arpikylään nimismiehen sijaiseksi. Hän aikoo viettää leppoisan kesän lenkkeillen ja kuntoillen, mutta tahti kiristyy, kun kaivostornin juurelta löytyy ruumis. Putosiko taiteilija Meritta Flöjt tornista vai työnsikö hänet joku? Tutkintaa ei helpota se että epäiltyjen joukossa on vanhoja tuttuja, kuten Marian rokkiaikojen kitaristi Johnny, joka saa Marian sydämen lyömään yhä kiivaammin. Ja pian löytyy toinenkin ruumis...

"Juonen rakentelu on juuri sellainen kuin kunnon arvoitusdekkarissa kuuluukiin. – – Kuparisydän saa odottamaan lisää Maria Kallio -dekkareita." – Helsingin Sanomat

Leena Lehtolainen (s. 1964 Vesanto)  on tullut tunnetuksi erityisesti poliisi Maria Kalliosta kertovasta kirjasarjastaan. Lehtolaisen esikoisteos Ja äkkiä onkin toukokuu julkaistiin 1976. Sitä seurasi Kitara on rakkauteni 1981. Maria Kallio -dekkarit: Ensimmäinen murhani (1994), Harmin paikka (1995), Kuparisydän (1995), Luminainen (1995), Kuolemanspiraali (1997), Tuulen puolella (1998), Ennen lähtöä (2000), Veren vimma (2003), Rivo Satakieli (2005), Väärän jäljillä (2008), Minne tytöt kadonneet (2010), Rautakolmio (2013), Surunpotku (2015) ja Viattomuuden loppu (2017). Leena Lehtolaisen teoksia on käännetty 29 kielelle. Ne ovat suosittuja varsinkin Saksassa. Leena Lehtolainen on opiskellut Helsingin yliopistossa kotimaista kirjallisuutta ja suorittanut filosofian lisensiaatin tutkinnon 1995. Lisensiaatintutkimuksessaan Vanhaa, uutta, lainattua ja sinistä hän tutki geneeristä repertuaaria ja intertekstuaalisuutta Eeva Tenhusen dekkarituotannossa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 16 vrk 21 h 27 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 16 vrk 21 h 27 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.