Kuvaus

Suomiversio.

Amanti - paikka rakastavaisille (1968)

Italia/Ranska 1968

Ohjaus: Vittorio De Sica
Käsikirjoitus: Useita eri käsikirjoittajia
Tuotanto: Carlo Ponti
Pääosissa: Faye Dunaway, Marcello Mastroianni

Yhdysvaltalainen Julia (Faye Dunaway) saapuu pieneen italialaiseen vuoristokylään, johon päästyään hän soittaa aikaisemmin lentokentällä tapaamalleen Valeriolle (Marcello Mastroianni). Valerio on insinööri, joka on suunnittelut uudenlaisen turvavallin autourheilukilpailuja varten, jota hän esittelee televisiossa. Vaalean Julian ulkonäköön tykästynyt Valerio ottaa vastaan naisen kutsun saapua kartanolle ja viettää viikonloppu hänen kanssaan. Valerio ei kuitenkaan tiedä, että parantumattomasti sairaan Julian elinpäivät alkavat käymään vähiin.

Federico Fellinin - ja Ihana elämä -mestariteokset käsikirjoittaneen Brunello Rondin alkuperäistarinaan perustuvan Amanti - paikka rakastavaisille -filmin ohjauksesta on vastannut italialaisen neorealistisen elokuvan keulahahmo Vittorio De Sica. Vuonna 1974 kuolleen De Sican tunnetuin ohjaustyö on vuonna 1948 valmistunut, mestariteokseksi ristitty Polkupyörävaras, joka oli Oscar-ehdokkaana parhaasta käsikirjoituksesta ja lisäksi voitti erikois-Oscarin parhaana ulkomaalaisena elokuvana.

Amanti - paikka rakastavaisille lienee ohjaajansa huonoin elokuva. Käsikirjoituksessa ei näytä olevan tarinaa edes puolituntiseksi lyhytfilmiksi, sillä se alkaa olemaan puuduttavan tylsä jo ensimmäisen vartin aikana. Yllätyksetöntä tarinaa täydentää helvetin huonosti toteutettu italiankielinen dubbaus, joka on tehty, koska Dunaway puhui repliikkinsä englanniksi ja Mastroianni italiaksi. Myöskään heidän roolisuorituksissaan ei ole juurikaan kehumista.

Elokuvaa ei ole koskaan esitetty Suomen televisiossa, eikä sitä ole muutenkaan helppo löytää. Amantin kanssa samaan aikaan DVD:lle on päässyt myös De Sican kehuttu Avioliitto italialaisittain (1964).

1 tunti 23 minuuttia

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 23 vrk 15 h 4 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 23 vrk 15 h 4 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.