Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Tämä 4 elokuvan ja dokumentin boksi on suomiprintti. Katso kuvat.

Umberto D. ja dokumenttilevyt vielä muoveissa, 3 muuta käytettyjä ja juuri katsottuja. Jokaisessa jokunen pieni jälki näkyy. Ehkä hyvä miinus tai tyyne +

Italiassa 1901 syntynyt Vittorio de Sica tule mukaan elokuvamaailmaan jo varhain, aloittaen näyttelijänä jo 16-vuotiaana ja jatkaen näin läpi 20- ja 30-luvun. Vaikka de Sica näytteli pikkurooleja läpi elämänsä, parhaiten hänet kuitenkin tunnetaan ohjaajana.

De Sica siirtyi kameran taakse 40-luvulle tultaessa ja osoitti nopeasti nerokkuutensa ohjaajana. Häntä voidaan pitää italialaisen elokuvataiteen neorealistisen tyylisuunnan luojana ja samalla yhtenä italialaisen elokuvan merkittävimmistä kulmakivistä.

Tämä boksi sisältää elokuvat:

Polkupyörävaras:

Elokuvan suuriin klassikkoihin lukeutuva kertomus miehestä, joka sodanjälkeisessä Roomassa etsii työlleen välttämätöntä, mutta varastettua polkupyörää poikansa kanssa. Ohjaus: Vittorio de Sica. (Ladri di bicilette, Italia 1948)


Milanon ihme:

Upea maagisrealistinen aikuisten satu täynnä chaplinmaista elämäniloa ja erikoistehosteita. Viisas ja kiltti vanhus Lolotta ottaa kaalimaasta löydetyn Totòn kasvatikseen, mutta naisen kuoltua Totò joutuu asumaan slummimaiseen hökkelikylään. Lolottan haamu kuitenkin vierailee Totòn luona ja tuo mukanaan erityisen lahjan.

Jo Polkupyörävarkaassa De Sica pyrki tietoisesti nostamaan uusrealistisen elokuvan runolliselle tasolle. Milanon ihmeessä tämä pyrkimys voimistui yhä, ja naturalistiset ja fantastiset ainekset sekoittuivat ohjaajan tyylissä tavalla, joka todistaa selvästi ainakin Chaplinin ja mahdollisesti Clairin sekä Mélièsin vaikutuksesta.

Milanon ihme on elokuvafantasia, jossa naiivi keskiaikainen ihmenäytelmä on saanut kärkevän ironisen ja modernin muodon. Elokuvan keskeinen teema tuntuu olevan usko hyvyyden uutta luovaan voimaan ainoana asiana, mikä tekee elämästä elämisen arvoisen, “De Sica korostaa elokuvassa toisensa jälkeen, miten tärkeätä on, että poistamme yhteiskunnalliset epäoikeudenmukaisuudet ja että ihmiset saavat kunnolliset olot, Sosialistisessa malliyhteiskunnassa ei riitä kuitenkaan, jos me kaiken byrokraattisen erinomaisuuden keskellä jäämme kylmiksi ja tunteettomiksi kanssaihmisiä kohtaan.”


Eilen, tänään, huomenna :

Eilen, tänään, huomenna on Vittorio De Sican ohjaama italialainen elokuvakomedia vuodelta 1963. Elokuva muodostuu kolmesta episodista, joista jokainen kuvaa pariskuntaa jossain päin Italiaa. Pariskuntia esittävät sen ajan supertähdet Marcello Mastroianni ja Sophia Loren. Elokuva sai parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkinnon.


Umberto D. :

Umberto D. – elämän vanki (Umberto D.) on Vittorio De Sican italialainen elokuva vuodelta 1952. Sitä pidetään viimeisenä merkittävänä neorealistisena elokuvana. Umberto D. – elämän vanki kertoo eläköityneestä virkamiehestä Umberto Domenico Ferrarista, joka joutuu elämään vähäisellä valtion eläkkeellä. Hän viettää aikaansa pienessä roomalaisasunnossaan seuranaan vain pitkäaikainen lemmikkikoiransa. Umberton tilanne heikkenee, kun hän ei pysty tuloillaan maksamaan vuokraa ja vuokraemäntä uhkaa häädöllä. Hän yrittää tämän jälkeen kerätä tarvittavia rahoja ja protestoida hallitusta vastaan iäkkäiden ihmisten kohtelusta. Hänen ainoa lyhyt ihmiskontaktinsa raskaana olevaan palvelijaan osoittautuu pettymykseksi. Umberto vakuuttuu tilanteensa toivottomuudesta ja harkitsee jopa itsemurhaa.


Vittorio de Sica -dokumentti

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


20 €
Ilmoitus on sulkeutunut 28.4.2024 22:45
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.