Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Tämä viulu sai alkunsa Markneukirchenin viulunrakennuskeskuksessa, "saksalaisessa Cremonassa". Alue joka on jopa saanut oman postimerkkinsä (ks. kuva 5). Jacob Stainer (k. 1683) perusti keskuksen oltuaan opissa Cremonassa. Viulu on nähnyt elämää - se on tehty 1700-luvulla. Viimeksi ollut minulla soitossa, kun opiskelin Espoon Musiikkiopistossa.

Sointi parempi kuin uudella viululla. Kaunismuotoinen italialaisvaikutteinen viulu, jossa joitain vuosien saatossa kertyneitä sattumia (takakannen reunaan rajoittuva pieni palanut kohta, kohta takakannessa korjattu huolella ja taidolla) - katso kuvia.

"Stainer" viululla on monta hyvää puolta - mielenkiintoinen historia - se pitää hyvin vireensä - on avoin ääneltään. Viulukotelo, hartsi ja varakieli kuuluvat kauppaan.

How Violins viululiike on tarkastanut ja kunnostanut viulun kesällä 2021. How:n lausunto: "Kaula on alkuperäinen. Hieno ja hyväkuntoinen Stainer-mallin viulu 1700-luvulta." How:n ajoitus on oikea siitäkin huolimatta, että F-aukon päivämäärä on: "Eberhards 3/1 1835". Vainion ajoitus 1700-luvun loppu. Näitä 1700-luvun viuluja kulkee harvoin myytävänä huutonetissä. Ainutkertainen tilaisuus on siis saada sellainen omakseen !

Viulu on kypsäsointinen ja responssiltaan helpompi soittaa kuin uusia viuluja, joiden soinnin kehitys voi viedä vuosia. Vainion viululiikkeen arvio Stainerista on 4000-5000 €. Ammattitasoisen laadukkaan viulun arvo liikkuu 3000-10000 €:n välillä.

Laita kysymykset kohtaan yhteystietosi ja tule soittamaan STAINERIA.





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


2 650 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 3.5.2024 5:03
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.