Kuvaus

Kaksisilmäinen peiliheijastus kamera. TLR. Vuosilta 1954-1957.

Film type 120
Picture size 6 x 6 (12 exp.)
Lens Heliotar 80mm f3.5
Shutter Copal 1s - 1/300s + B
Closest focusing distance: 1m
Self timer Yes

Kameraa on tehty lukuisia eri versioita. Tämä voisi olla AS-II. Tai Model S. Sulkija 1/300 s. Valotusmittari.
Sarjanumero 66243 Made in Japan.
Linssi Heliotar No. 236716.
Etsimen linssi Heliotar No. 235615.

Kaikki nippelit ja säätimet tuntuisi toimivan ja liikkuvan jouhevasti. Laukaisimen ja sulkijan äänet kuulostaa oikeilta. Ajastin toimii. Zoomaus toimii. Etsimen toiminnot toimii ja näkymät on selkeät mutta pölyiset.
Filmikotelon aukaisija toimii. Filmikotelon sisus on vain pölyinen, muutoin täysin kunnossa.

Valotusmittarin neula heiluu vapaasti mutta näyttää vain nollaa. Ilmeisesti ei enää toimi, seleenikenno väsynyt, joka sekin ei ole vika vaan ominaisuus. Jokin säätöruuvi siinä on mutta en ruvennut kääntelemään.

Filmilaskurin sain toimimaan, siinä vaikuttaisi olevan erikoinen systeemi joka painaa hammaspyörän paikalleen vasta kun filmi on asennettu.

Filmikotelon kannen toinen sarana on ilmeisesti osittain murtunut/lyhentynyt mutta kansi pysyy oikeassa asennossaan normaalissa filminvaihtotilanteessa ja kuvatessa.

Ulkoisesti kamera on lähes virheetön. Käytön jälkeä eikä kulumaa ei juurikaan ole. Linssit on kirkkaat ja naarmuttomat.
Säätimissä on öljyistä pölyä. Myös etsimen näkymät on pölyiset. En ruvennut mitenkään putsaileen, parempi jättää osaavalle tekijälle.

En löytänyt kamerasta muuta vikaa kuin filmikotelon saranan tapin, ja pölyisyyden. Puhdistuksen jälkeen kuntoluokka nousee Hyvä. Annan nyt kameralle kuntoluokituksen Tyydyttävä.

Kameran mukana tulee alkuperäinen valmiuskotelo ruskeaa nahkaa, punainen samettiverhoilu, lyhyt kantohihna. Kotelon etukylki ja kansi reilusti käytön jälkeä, muut sivut hyvässä kunnossa.
Kotelo alkaa olla osissa eli irronnut saumoistaan. Saumoissa on kyllä ommeltikkaukset mutta varsinainen koossa pitävä voima on ollut liima. Kotelo osat on kuitenkin tallessa ja kotelo on korjattavissa. Kotelon kunto on nyt Heikko.

Harrastajalle tässä on hyvä aihio puhdistusprojektia varten. Muuta korjailtavaa kamerassa tuskin on. Kotelossa enemmän hommia.

Toimitus onnistuu Matkahuollon, Postin ja R-kioskin kautta. Pakkausmateriaalit, pakkaaminen, kuljetus operaattorin toimipisteelle ja operaattorin kuljetusmaksu; toimituskulut yhteensä 10 e.
Mahdollista että yhdistelen huutoja samaan pakettiin.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Hinta nyt:
51,10 €
Sulkeutuu 1 vrk 3 h 27 min
tai 5 minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria
Hinta nyt 51,10 € Sulkeutuu 1 vrk 3 h 27 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.