Kuvaus

Kylmä-Kalle : Jalkaväenkenraali ja Mannerheim-ristin ritari Kaarlo Aleksanteri Heiskanen

Tekijä: Brantberg, Robert 
ISBN: 952-5170-14-4
Tuoteryhmä: Sotahistoria 
Kustantaja:Revontuli 
Kieli: suomi
Painovuosi: 2000
Painos: 1
Sivumäärä: 256
Sidonta: Sidottu, kuvakansi

Uudenveroinen, lukematon teos. Kansissa pientä säilytysnaarmua

Postitse + 2.5 Eur kirjeenä tarvittaessa 

Jalkaväenkenraali Kaarlo Heiskanen oli suuri ja salaperäinen suomalainen sotilas. Muonamiehen poika, joka nousi puolustusvoimien komentajaksi, viiden sodan sankari, josta tehtiin Mannerheim-ristin ritari. Kylmäpäinen ja pohdiskeleva mies, jota sanottiin Kylmä-Kalleksi jo Saksassa kun hän soti venäläisiä vastaan Preussin jääkäripataljoona 27:ssä.

Kylmä-Kalle johti valkoisen armeijan komppaniaa Karjalan kannaksella vuoden 1918 sodassa. Talvisodassa hän taisteli etulinjan rykmentinkomentajana. Jatkosodassa Heiskanen johti Iskeväksi kiilaksi sanotun divisioonan hyökkäystä kohti Itä-Karjalan pääkaupunkia Petroskoita. Kylmä-Kallea tarvittiin vuoden 1944 kesällä Karjalan kannaksella, jossa torjuttiin puna-armeijan suurhyökkäystä. Heiskanen joutui katkerimpaan sotaansa, kun Iskevä kiila määrättiin karkottamaan saksalaisia Lapista vuoden 1944 syksyllä. Tämänkin tehtävän Kylmä-Kalle hoiti luonteensa mukaisesti tinkimättömästi.

Puolustusvoimien komentajana Heiskanen tunnettiin ammattisotilaana, joka ei sekaantunut politiikkaan. Tämä sopi hyvin kahdelle presidentille, Juho Kusti Paasikivelle ja Urho Kekkoselle, joiden mielestä edellinen komentaja oli politikoinut aivan liikaa.

Heiskasta vastaan esitettiin myös kritiikkiä. Väitettiin, että hän keskittyi pelkästään koulutukseen, ettei hän välittänyt operatiivisista asioista. Sanottiin, ettei hän kuunnellut alaisiaan. Näihin asioihin otetaan tässä kirjassa nyt ensimmäistä kertaa julkisesti kantaa.

Kirjailija Robert Brantberg on kokenut lehtimies ja tv-toimittaja. Kylmä-Kalle on hänen kolmas sotakirjansa. Esipuheen kirjaan on kirjoittanut jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

7,50 €
Sulkeutuu 57 vrk 18 h 49 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

7,50 € Sulkeutuu 57 vrk 18 h 49 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.