Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Kaulakoru, kaulanauha, lapis lazuli, sininen jaspis, valkoinen kuukivi

Kaulakoru, jossa takana on soikeat lapis lazuli -helmet. Edessä on kaksinkertainen osa, jossa on on sylinterimäisiä lapis lazuli -kiviä, sinisiä jaspisrondeleja ja valkoisia kuukivirondelleja. Osien välillä on hopeiset jakokappaleet. Hopeinen jousrengaslukko 10 mm. Hopeanväriset solmusuojat. Metalliosat ovat nikkelittömiä.
Nauhan pituus on 56 cm ja paino 87 g.
HUOM. Kaikki myynnissä olevat koruni ovat itse valmistamiani, joten voin antaa niille takuun. Jos korusi ilman syytä rikkoutuu kohtuuttoman pian, korjaan sen. Jokainen koru on uniikki, ja kuvat esittävät aina juuri sitä korua, jonka tulet saamaan.

Lapis lazuli, lapis, lasuurikivi (engl. lapis lazuli) on kivilaji, joka siis koostuu useammista mineraaleista. Se on väriltään sinistä, värisävy riippuu sen sisältämistä mineraaleista. Arvokkainta, syvän tumman sinistä lapista saadaan Afganistanista, missä sitä tiedetään louhitun ainakin 6000 vuotta. Muuallakin maailmassa esiintyy lapista, mutta esiintymissä kivi on hailakamman sinisiä eikä niin arvostettua. Afganistanin levottomuudet ovat nostaneet hyvälaatuisen lapiksen hintaa. Lapis lazulin pääkomponentti on lasuriitti. Sen lisäksi kivissä on yleensä valkoista kalsiittia ja sinistä sodaliittia sekä kullanväristä pyriittiä. Lapista, jossa on runsaasti kalsiittia, kutsutaan denimlapikseksi. Lapis lazulin kovuus Mohsin asteikolla on 5-6. Horoskooppikivenä lapis lazuli tunnetaan ainakin vesimiehen ja syyskuussa syntyneiden onnenkivenä.

Jaspis (engl. jasper) on monimuotoinen ryhmä kalsedonimuunnoksia. Jaspis on läpinäkymätöntä kiveä, jota käytetään koruihin ja koriste-esineisiin. Sana ”jasper” on alkuperältään vanhaa ranskaa ja tarkoittaa täplikästä tai pilkullista kiveä. Jaspis voi olla lähes minkä väristä tahansa. Jaspiskiviä on nimetty niiden löytöpaikan mukaan (Bruneau, Lahontan) tai nimi voi kuvata kiven ulkonäköä (dalmatianjaspis, seeprajaspis, maisemajaspis). Japis on rasvakiiltoista tai himmeää ja suhteellisen kovaa kiveä (kovuus Mohsin asteikolla 6,5-7). Horoskooppikivenä jaspikset tunnetaan oinaan ja lokakuussa syntyneiden onnenkivenä.

Kuukivi (engl. moonstone) on maasälpäryhmään kuuluva mineraali. Se on saanut nimensä siitä, että valo heijastuu kiven sisältä maasälvän kerroksellisen rakenteen ansiosta. Kuukivi on väriltään valkoista tai punertavan ruskeaa. Valkoisen kuukiven heijaste on sininen, ruskehtavan heijaste on valkoinen. Kuukivessä on himmeä pintakiilto ja sen kovuus Mohsin asteikolla on 6. Kuukivi tunnetaan mm. ravun ja kesäkuussa syntyneiden onnenkivenä.

Katso myös muut kohteeni!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

29 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 24.5.2021 14:01
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.