Kuvaus

Risto Niku : Kalevan kuolemanlento - Asiantuntijana Carl-Fredrik Geust

2007 

Lukematon teos, kansissa naarmuja

+ 5.2 Eur postipakettina kirjelaatikkoon asti 
 

Risto Nikun teos kertoo suomalaisen matkustajakone Kalevan kohtalon päivästä välirauhan kesänä 1940. Aero-yhtiön kone oli tulossa reittilennollaan Tallinnasta Helsinkiin, kun venäläinen pommikone ampui sen alas. Kaikki koneessa mukana olleet saivat surmansa. Matkustajakoneen ampuminen rauhan aikana oli kansainvälisen oikeuden vastainen rikos.

Kesän 1940 kireässä ilmapiirissä Suomi ei kuitenkaan reagoinut välikohtaukseen: edes protestia Neuvostoliitolle ei esitetty. Tapahtuma-aikana sensuuri rajoitti lehdistön kirjoittelua, mutta jälkeenpäin Kalevan tuho on pystytty selvittämään hyvinkin tarkasti. Tapausten kulkuun liittyy lähes uskomattomia yksityiskohtia: silminnäkijöiden kuvauksia, salaista radiotiedustelua, vieraan vallan agentteja ja epätavallista diplomaattipostia. Perimmäinen syy koneen alasampumiseen on jäänyt arvoitukseksi, mutta kiehtovia selitysmalleja on tarjolla.

Risto Niku sijoittaa tapahtuman välirauhan kuumaan kesään, jossa taustana on talvisota, neuvostojoukkojen marssiminen Baltiaan ja laajeneva maailmansota. Yhden lentokoneen ja sen matkustajien kohtaloista kertomus laajenee Suomen historian dramaattisten vaiheiden kuvaukseen.

Painovuosi: 2007
Painos: 1.
Sivumäärä: 229
Sidosasu: Sidottu, kuvakannet
Kustantaja: Edita

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

10 €
Sulkeutuu 60 vrk 2 h
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 60 vrk 2 h

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.