Kuvaus

Valkoiset ruusut - Hannu Lemisen ja Helena Karan elämä ja elokuvat

Tekijä: Laine Kimmo - Seitajärvi Juha (toim.) 

Lähinnä uudenveroinen kunto, lukematon teos , kansissa voi olla säilytysnaarmua

Postitse pakettina tarvittaessa + 5.9 Eur 


Kustantaja:SKS 
Kieli: suomi
Painovuosi: 2008
Painos: 1
Sivumäärä: 472
Sidonta: Sidottu, kuvakansi

Valkoiset ruusut on kirja ohjaaja Hannu Lemisen ja näyttelijä Helena Karan elämästä ja ennen muuta elokuvista. Leminen oli suomalaisen elokuvan studiokauden keskeisiä ohjaajia, jonka erikoisalaa olivat romanttiset epookkielokuvat ja hienostuneet komediat. Helena Kara taas kuului Suomen valovoimaisimpiin filmitähtiin 1930-luvun lopulta 1950-luvun alkuun. Kummallakin oli oma uransa, mutta muistettavimmat teokset kuten Valkoiset ruusut ja Soita minulle, Helena! syntyivät pariskunnan yhteistyönä.

Runsaasti kuvitetussa artikkelikokoelmassa eritellään Lemisen tuotannon piirteitä ja Karan tähtikuvaa. Mukana on myös lajitutkielmia, pohdintoja elokuvan ja kirjallisuuden suhteista sekä elokuvien musiikki- ja tyylianalyysejä. Kirja tarjoaa kattavan näkemyksen Lemisen ja Karan elokuvaurista, mutta etsii samalla myös uusia näkökulmia elokuvan kulta-ajan tuotantoon, varhaiseen televisiohistoriaan sekä yleisemminkin 1900-luvun kulttuurihistoriaan.

Asiasanat: elämäkerrat elokuvanäyttelijät elokuvaohjaajat elokuvatfilmografiat elokuva historia 
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Taiteet. Liikunta > Näyttämötaide. Elokuvataide > Elokuva. Elokuvataide suomalainen elokuva

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

10 €
Sulkeutuu 15 vrk 32 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 15 vrk 32 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.