Kuvaus

LUE OSAKEKIRJAKERÄILYSTÄ . SUOMEN OSAKEKIRJAKATALOGI .

KATSO KAIKKI MYYTÄVÄT OSTA HETI -KOHTEET

 

Sähkövoima Oy:n osakekirja vuodelta 1920. Omistajana J.Luhtala. Kuvio on kultapainatusta.

Vuonna 1911 persutettu Lapuan Sähkö-Oy (vanha) myi 1918 kaiken omaisuutensa Lapuan Osuuskaupalle, joka jatkoi toimintaa. Mutta myöhemmin vuonna 1918 aloitti riitaisessa pitäjässä kilpailija, otsikon yhtiö. Esitys. Molemmilla yrityksillä oli omat voimalaitoksensa ja rinnakkaiset jakeluverkostonsa.

Oy Sähkö Voima omisti Hourunkosken vesivoimalan, Lapuan kirkonkylän imukaasumoottorivoimalan, pitäjän ensimm. suurjännitelinjan, kaksi sahaa ja myllyn sekä Hourun ja Mäkelän kosket Lapuanjoessa ym. tiloja.Lehti.


Yhtiö rakennutti kirkonkylään massa- ja paperitehtaan, jonka pääraaka-aine piti olla  suoturve. Koneet ostettiin käytettyinä J. C. Frenckell & Son Ab:lta. Itse tehdas valmistui keväällä 1921, mutta tuotanto ei ilmeisesti päässyt alkuun.

Oy Sähkövoima - paperitehdas

Lapualaisten viljelijöiden ja liikemiesten omistama. Alussa suurin oli Eino Lahdensuo 8 %.

Alkuvuonna 1921 Oy Sähkö Voima joutui vaikeuksiinpaperitehdasinvestoinninsa takia ja hakeutui konkurssiin 9.5.1921. Velkoja oli 1,7 Mmk. Omaisuus myytiin 25.8.1921 huutokaupassa Lapuan Sähkö Oy:lle (uusi). Jaakko Ranta-Knuuttila osti paperitehtaan koneet; rakennuksen valtio hankki pian patruunatehdasta varten.

vanhapaukku

Lapuan Patruunatehdas 1920-luvulla     Kuva: Lapuan patruunatehtaan museo.

 

Vastaperustettu uusi Lapuan Sähkö Oy (no. 45.221) osti  9.1921 molemmat sähkölaitokset, sahat ja myllyt ja yhdisti niiden toiminnan.

https://www.porssitieto.fi/osake/lisaa/sahkovoima.shtml


 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 6 vrk 18 h 52 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

40 € Sulkeutuu 6 vrk 18 h 52 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.