Kuvaus

LUE OSAKEKIRJAKERÄILYSTÄ.           SUOMEN OSAKEKIRJAKATALOGI.

KATSO KAIKKI MYYTÄVÄT OSTA HETI -KOHTEET

 

Kuvan hieno osakekirja Tampereen 'kanikonttorilta', osoitettu johtaja Väinö Mäkelälle.

Tampereella Pantti Oy perustettiin 1939 ja panttilainatoiminta aloitettiin melskeisinä sotavuosina Puutarhakadulla.  Samassa liiketilassa toimitaan yhä tänäkin päivänä.  Teollistuvassa työläiskaupungissa panttilainatoiminta oli alusta alkaen vilkasta. Liiketoiminnan vetäjänä toimi karismaattinen, kaikkien kaupunkilaisten tuntema toimitusjohtaja Johan Petter Holopainen. Koko panttilainaustoimina henkilöityi Holopaisen persoonaan niin, että manselainen ei vienytkään tavaroita kaniin tai Panttiin, vaan Hololle.

Tampereen kaupungille ajautuneen yhtiön julkista panttilainaustoimintaa ei enää voitu puoltaa sosiaalisin perustein 1990-luvulla. Niinpä toimipisteen liiketoiminta myytiin Helsingin Pantti Oy:lle 1999.

JP Holopainen on allekirjoittajan osakekirjassa

 Osakkeen omistaja Väinö Mäkelä oli suomalainen elokuva-alan vaikuttaja. Hän oli Kinosto-yhtymän perustaja vaimonsa Annan ja kahden muun elokuva-alan toimijan kanssa.

Perustaessaan Kinoston vuonna 1928 Mäkelä asui Porissa, missä oli perustettu elokuvateatteri Fennia jo vuonna 1920. Kinoston kotipaikaksi tuli kuitenkin Tampere, jossa oli Kinoston elokuvateatteri Maxim Tuomiokirkonkadulla. Myöhemmin vuonna 1928 Hatanpään valtatielle perustettiin elokuvateatteri Häme. Vuonna 1929 perustetut Petit ja Tuulensuu olivat elokuvateattereita HämeenkadullaKino-Palatsiksi myöhemmin Suomi-Filmin omistuksessa muuttunut Tuulensuu on silloisista elokuvateattereista yhä jäljellä. Vuonna 1940 avattu Hällä oli myös Mäkelän perustamia elokuvateattereita.

Mäkelä oli Suomi-Filmin toimitusjohtajana puoli vuotta 1934, mutta erosi tehtävästä myrskyisten vaiheiden jälkeen marraskuussa. Hän toimi Filmikamarin varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana

https://fi.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4in%C3%B6_M%C3%A4kel%C3%A4_(elokuva-alan_vaikuttaja)

Kuvahaun tulos haulle tampereen pantti

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

60 €
Sulkeutuu 8 vrk 3 h 31 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

60 € Sulkeutuu 8 vrk 3 h 31 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.