Kuvaus

Uusi, suuri kirja koulujemme historiaa. Kuvista on pidetty näyttely Helsingissä vuonna 2013.

Koko 26 cm x 34,5 cm.

"Aino Huhtaniemi
AUTUAS AINA
Valokuvia suomalaisista kouluista


Jokaisella meistä on käsitys siitä miltä koulussa näyttää ja miltä siellä tuoksuu ja kuulostaa. Voimme ehkä palauttaa sormenpäidemme lihasmuistiin pulpetin sileäksi kuluneen pinnan. Vierailu lapsuuden koulussa voi myös nostaa meissä pintaan voimakkaita tunteita. Päätin rajata Autuas aina -sarjani aiheeksi peruskoulut, koska oppivelvollisuuden takia ne ovat osa meidän kaikkien historiaa. Kokemuksemme kouluista ovat subjektiivisia, mutta samalla niissä on jotain jaettua. Nämä kuvat on otettu yrityksenä tarttua kiinni näihin tunteisiin, muistoihin ja kokemuksiin, mutta myös uteliaisuudesta tämän päivän kouluympäristöä kohtaan.

PISA-menestyksen myötä suomalainen koulujärjestelmä on kansainvälisenkin kiinnostuksen kohde. Tämän kuvasarjan kautta olen halunnut muodostaa eräänlaista muotokuvaa tästä arkisesta ja tutusta mutta samaan aikaan värikkäästä ja uusiutuvasta instituutiosta. Kuvat pyrkivät tallentamaan ja dokumentoimaan näitä muuttuvia ympäristöjä ja samalla tarkastelemaan niitä jälkiä ja muutoksia, joilla jokainen sukupolvi tekee tiloista omansa.

Näyttely pohjautuu vuonna 2012 julkaistun kirjani Autuas aina – valokuvia suomalaisista kouluistakuviin. Valokuvasarja pitää sisällään 75 valokuvaa, jotka on kuvattu 24 peruskoulussa ympäri Suomea. Kuvat keskittyvät tiloihin, yksityiskohtiin ja ihmisten ympäristöönsä jättämiin jälkiin. Kuvissa ei esiinny ihmisiä, vaan tilat itsessään ovat pääosassa kertomassa meille käyttäjistään, nykyisistä ja menneistä.

Sarjan nimi tulee keskiaikaisesta laulusta peräisin olevasta sanonnasta “Opin sauna, autuas aina”. Kun olin lapsi isäni aina huokaisi nämä lauseet sarkastisella paatoksella kun ajoimme hänen vanhan kansakoulunsa ohi matkalla mummolaan. Koulut ovat pullollaan muistojamme, niin onnellisia kuin tuskallisiakin. Koulu on saunan tapaan yhdistelmä autuutta ja tuskaa.


Aino Huhtaniemi asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut Taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun valokuvataiteen koulutusohjelmasta 2011."

Katsothan muutkin kohteeni. Myynnissä paljon merkkivaatteita, uusiakin! Mm. Polarn o Pyret, Ticket to Heaven, T2H, Marimekko, Timberland, Gant, Ugg, Viking, Ecco, Crocs, meandi, Me&I, ReimaTec, Jonathan Tähti, Peak Performance

Hakusanat: Aino Huhtaniemi, Autuas aina, koulujen historiaa, valokuvia kouluista, valokuvakirja

Katsothan palautesivulta kuvauksestani mahdolliset lomani!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

10 €
Sulkeutuu 90 vrk 5 h 36 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 90 vrk 5 h 36 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.