Kuvaus

Matti Huhta : Aamunkoista tähtiyöhön - laululyriikan fraasikirja

Aamunkoista tähtivyöhön - Laululyriikan fraasikirja on ensimmäinen teos, joka käsittelee suomenkielisten laulutekstien käytetyimpiä ilmauksia. Huhta selvittää, missä kappaleissa sydämet lyövät samaan tahtiin, mitä tyhjä huone tai jäätyneet kyyneleet oikeastaan merkitsevät ja millainen elämänfi losofi a kätkeytyykään sellaisiin tunnettuihin hokemiin kuin "eilistä takaisin ei saa" ja 2maailma pyörii radallaan". Kirjasta selviää myös, mitä elämästä voi oppia lintuja seuraamalla ja miksi opiskelu ei kannata. Monet tarttuvat kertosäkeet ja aikakaudesta toiseen käytetyt ilmaisut tulevat tässä kirjassa ensimmäistä kertaa kattavasti tulkituiksi.

Aamunkoista tähtivyöhön on hauska ja informatiivinen paketti kaikille suomenkielisten laulujen ystäville ja sanoittajille. Kirjan selkärankana on pari tuhatta huolellisesti lähteistettyä sitaattia iskelmistä, rockista, popista, kansanlauluista ja jopa virsistä. Lähteinä Huhta käyttää muun muassa laulukirjoja, nuottikokoelmia ja äänitteitä sekä Teoston ja Suomen äänitearkiston tietokantoja.

Kirjan ylevänä tavoitteena on innostaa tarkastelemaan suomalaisia laulunsanoja, mutta samalla lempeästi varoittaa kavalista kielikuopista. Tämän kirjan luettuasi kuuntelet tuttuja musiikkikappaleita aivan uudella tavalla.
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 116 vrk 21 h 49 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3,90 € Sulkeutuu 116 vrk 21 h 49 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.