Kuvaus

Aatamin Kylkiluu  (DVD)


AlkuperäisnimiAdam's Rib

 

Asianajaja Adam Bonner rakastaa Amanda-vaimoaan, mutta ei ole erityisen innoissaan eräästä naisjuristista, joka puolustaa murhayrityksestä syytettyä asiakastaan henkeen ja vereen - tuon tulisieluisen puolustusasianajajan nimikö? No Amanda Bonner, tietysti.

Spencer Tracy ja Katharine Hepburn eivät koskaan ole olleet paremmassa vedossa: parivaljakko vaihtelee kipakoita herjoja armottomassa sukupuolien välisessä sodassa, jossa kertaheitolla määritellään miehen, naisen ja kaapin paikka.

George Cukorin ohjaaman komedian käsikirjoituksen ovat laatineet Ruth Gordon ja Garson Kanin. Lopputulos: yksi kaikkien aikojen terävimmistä komediaklassikoista!

Judy Holliday nähdään sivuosassa miehensä ja tämän rakastajattaren murhayrityksessä epäonnistuneena naisena. Amanda uskoo vakaasti, että jos intohimorikoksen olisi tehnyt mies, se painettaisiin villaisella - mutta koska surmaaja on nainen, hänestä halutaan tehdä varoittava esimerkki.

Hepburn itse oli poiminut Hollidayn mukaan näyttelijäkaartiin nähtyään hänen koekuvauksensa elokuvaan Eilen syntynyt: Hepburn uskoi, että Holliday on täydellinen valinta petetyn ja intohimoisen vaimon rooliin - eikä hän ollut väärässä.

 

Ensiesitysvuosi
1949

Ohjaus
George Cukor

Käsikirjoitus
Ruth Gordon
Garson Kanin

Näyttelijät
Spencer Tracy
Katharine Hepburn
Judy Holliday
Tom Ewell
David Wayne
Jean Hagen
Hope Emerson
Eve March
Clarence Kolb

 

Kesto:
98 min

Tekstitys:
Suomi, Ruotsi

R2

K-15

Suomijulkaisu

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

9,98 €
Sulkeutuu 89 vrk 17 h 21 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

9,98 € Sulkeutuu 89 vrk 17 h 21 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.