Kuvaus

Musta Dekamerone. Afrikkalaisia tarinoita. Koonnut Leo Frobenius.

  • Suomentanut Tuukka Kangasluoma
  • Sidottu, 499 sivua
  • kansipaperit puuttuvat, muutoin siisti ja ehjä kirja
  • HINTA: 3 euroa´+ toimituskulut 6 euroa = 9 euroa
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja ja toimituskulut (näkyvät yleensä ilmoituksessa) myyjän tilille, niin myyjä lähettää kirjan kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja, niin älä maksa yksittäisiä kirjoja ennen kuin koko paketin sisältö on selvä.)

Tämä kirja sisältää viisikymmentäviisi iloisen hilpeää afrikkalaista tarinaa. Ne on koottu maanosansa aavikkoseuduilta, Länsi-Sudanin suurilta aroalueilta, pohjoisten berberiheimojen keskuudesta ja Itä-Afrikan islamilaisesta kulttuuripiiristä. Ne edustavat vielä lähes tutkimatonta kirjallista maisemaa, joka ominaispiirteiltään on harvinaislaatuisen kiehtova. Ne ovat Sahelin soittajain tarinoita, vaaleaihoisten berberikansojen legendoja, Kordofanin tuhannen ja yhden yön seikkailuja.

Asiat, joista näissä tarinoissa kerrotaan, ovat vanhastaan tuttuja mutta samalla silti aina yhtä uusia: ikivanhaan tapaan niissä pannaan tyhmyys ja viisaus kilpasille, ja viisaus tietenkin voittaa. Edelleen niissä kerrotaan suurten seikkailijain maineteot ja ennen kaikkea näytetään millaista on rakkaus, kommelluksineen ja nokkeline temppuineen – sillä rakkaudessahan on kaikki sallittua.

Se tapa, millä erotiikka näissä kertomuksissa esiintyy, on luonnollinen, suora ja avoin. Se on kaikkialla läsnä, yhtenä itsestään selvänä elämän ainesosana. Sen kautta on vielä tunnettavissa aavikoiden ilman kirkkaus ja elämänmuodon karuus. Eikä tätä erotiikkaa voi ajatella ilman kaikkea syleilevää huumoria: näissä tarinoissa, kaikissa niiden käänteissä, asuu syvältä kumpuava afrikkalainen nauru.
 (takakansiteksti)

hakusanat: Afrikka afrikkalainen kirjallisuus kertomakirjallisuus afrikkalaiset tarinat kansantarinat novellit antologiat Decamerone

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 80 vrk 15 h 47 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 80 vrk 15 h 47 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.