Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  DVD:stä.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. ANNI TAHTOO ÄIDIN. Perhekomedia. Käsikirjoitus ja ohjaus: Anssi Mänttäri. Pääosissa: Kirsikka Tykkyläinen, Kari Heiskanen, Susanna Haavisto ja Outi Mäenpää. 1989 Reppufilmi. DVD taskumallisessa pahvikotelossa, uusi!

Anni tahtoo äidin on elokuva hyväntahtoisesta, mutta hiukan saamattomasta Timpasta (Kari Heiskanen) ja hänen tarmokkaasta kahdeksanvuotiaasta tyttärestään Annista (Kirsikka Tykkyläinen). Isä ja tytär ovat kutakuinkin onnellisia, mutta äidin puuttuminen luo varjonsa jokapäiväiseen elämään ainakin mitä kotitöihin tulee. Erään pohjaanpalaneen ilta-aterian jälkeen Anni sitten päättääkin, että äiti on jostain hankittava. Timppa-isälläkään ei ole mitään erityisempää suunnitelmaa vastaan. Toteuttamispuoli on vain vähän vaikeammin järjestettävissä. Ehdokkaita kyllä on työtovereista vauhdikkaisiin leskiäitiin ja perheen ymmärtäväiseen kampaajaan. Kosimishommassa tuntuu olevan liian paljon sääntöjä ainakin Annin mielestä. Monien sattumuksien keskellä syttyy se rakkauskin, mutta saako Anni äidin ja Timppa puolison? Sen ratkaisevat lopulta aikuisten väliset tunteet, jotka saattavat olla aika mutkikkaita. Elokuva sai valtion laatutukipalkinnon ja Susanna Haavisto sivuosa-Jussin roolista kampaaja Leena Järvenpäänä.  

Herttainen ja kekseliäs Sakari Toiviainen, Ilta-Sanomat

Viihdyttävä ja aiheensa kokoinen lastenelokuva Matti Salakka, Suomalaisen elokuvan festivaali

 

3. ÄIDEISTÄ PARHAIN. Draama. Ohjaus: Klaus Härö. Pääosissa: Topi Majaniemi, Marjaana Maijala, Maria Lundqvist, Michael Nyqvist, Esko Salminen, Aino-Maija Tikkanen, Kari Toivonen. 2005 Matila Röhr Productions Oy. DVD taskumallisessa pahvikotelossa. Kesto 1 h 44 min. Sisältää myös: trailereita. Ääni: suomi/ruotsi. Tekstitys: suomi, suomi heikkokuuloisille, ruotsi, englanti, norja, tanska. K11.

Sota syttyy ja 9-vuotiaan Eeron isä lähtee rintamalle. Vaikka isä lupaa Eerolle, että sota on ihan pian ohi, ei mikään enää palaa ennalleen - vain vähän sodan alkamisen jälkeen rintamalta saapuu suruviesti. Leskeksi jäänyt, surun murtama Kirsti-äiti ei kykene pitämään huolta pojastaan ja lähettää Eeron turvaan Ruotsiin, hyvinvoinnin keskelle. Äiti vakuuttaa, että muutto Ruotsiin on vain pojan omaksi parhaaksi, mutta Eeron on vaikea ymmärtää sitä. Alkaa matka kohti tuntematonta maata ja uutta äitiä.

Suomesta evakuoitiin talvi- ja jatkosodan aikana Ruotsiin yli 70 000 lasta. Heikki Hietamiehen samannimiseen romaaniin pohjautuva ”Äideistä parhain” on tarina pienen pojan kohtalosta keskellä sotivaa maailmaa. Maailmalla lukuisia palkintoja keränneen elokuvan on ohjannut palkittu Klaus Härö (”Näkymätön Elina”).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
tai
Sulkeutuu 103 vrk 1 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 103 vrk 1 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.