Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

AinElisabet Pennanen KAKSI RAUKKAA - KAHDEN RUNOILIJAN RAKKAUS, toimittanut Jarno Pennanen

Kustantajana on WSOY v. 1968 (1. painos), 546 sivua.

Kirja on kovakantinen ja tyydytäväkuntoinen (selkä on vino, rispaantuneet kansipaperit).

Ote kansipaperien takasivulta (Jarno Pennanen):
"Kun Juhani Siljon postuumi teos, runo- ja aforismikokoelma SELVÄÄN VETEEN vuonna 1919 ilmestyi, julkisti se monin tavoin tekijän ja AinElisabet Pennasen rakkaussuhteen.  Se oli aikaisemminkin ollut pienen helsinkiläisen kulttuuripiirin tiedossa, Tampereella sitä oli hienokseen seurailtu ja Jyväskylässä se oli nostanut seminaarin lehtorinrouvien ja heidän ystävättäriensä ristiretken tätä suhdetta vastaan erikseen ja "vapaata rakkautta" vastaan yleensä.

Tältä ensimäisen maailmansodan loppuvuosien suomalaiselta todelllisuuspohjalta kasvaa äitini AinElisabet Pennasen romaani KAKSI RAUKKAA.  Se on romaani naisen taistelusta oikeudestaan omaan elämäänsä.  Miehen ja naisen rakkauden käsityksen ja rakkauselämysten välinen ristiriita, rakkauden sisäinen kamppailu kietoutuu omahyväisen ja umpinaisen pikkukaupungin pahan silmän "jettatoren" jatkuvaan vainoamiseen.

Runoilijoita ympäröivät myös vuosisadan alun suomalaisen kulttuuripiirin sisäiset juonittelut, he elävät yhtähyvin sen ahtauden ja köyhyyden kuin sen hilpeät hetket ja rohkeat unelmat.  Osittain tunnistettavien kulttuurihenkilöiden kuvaus on toisinaan parodinen ja aina subjektiivinen, mutta ei ilkeä eikä perustelematon, siinä henkii tuoreena aikalaisten näkökulma.

Kaupungin vieressä rehottaa suomalainen maaseutu vielä heräämättömässä luonnontilassaan maahan pinttyneine viljelijöineen, kutistuneine tai viisaine naisineen, sukuavioliittoineen, "omine" mielisairaineen ja avitominen lapsineen.

Romaani on täynnä maahan lannistavaa todellisuutta ja kuitenkin AinElisabet Pennasen ehdotonta elämänuskoa:
"Ellei elämä antautunut vapaaehtoisesti, ei sitä saanut vaatia, ei olla tietävinäänkään, että toivoi enemän ... täytyi vain korottaa omaa lämpöään, säteillä, hellittää kuin aurinko heltiämättömästi.  Ehkä jokin hedelmä kuitenkin kypsyisi."

Ote Wikipediasta:
"Pennasen kuoleman jälkeen ilmestyi 1968 hänen poikansa Jarno Pennasen toimittamana romaani Kaksi raukkaa. Tässä romaanissa Pennanen kuvasi suhdettaan Juhani Siljoon ja hän oli aloittanut sen kirjoittamisen jo 1930-luvulla."

Ostajalle postikulut tai nouto Helsingissä (Lauttasaari).
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

6 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 25.11.2017 9:11

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.