Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Myyn pitkin hampain piiitkään kokoelmani helmenä olleen keskiaikaisen samurai-katanan rahapulan vuoksi. Selvyyden vuoksi käytän pääasiassa suomalaista terminologiaa. Miekan kunnosta näette miksi en ole halunnut luopua siitä. Olen ostanut katanan toistakymmentä vuotta sitten alan arvostetusta liikkeestä Fujisan Blackistä Yhdysvalloista. Olen saanut miekasta arvioita ja tarjouksia myös kotimaisilta alan tuntijoilta, joiden mukaan miekassa on useita vahvoja ja harvinaisia piirteitä, joiden avulla se on mitä todennäköisimmin jäljitettävissä tekijään.

Miekan tuppi on nahalla päälystettyä puuta. Kahva on peitetty rauskunnahalla ja kaikki alkuperäiset koristeet ovat tallella. Niiden sakura-kuvioiden perusteella miekka on kuulunut keisarillisen klaanin samuraille. Koristeissa ja tsubassa on jäljellä runsaasti alkuperäistä kultausta, kuten kuvistakin näkyy. Miekan tupessa on nerokas, kukkakoristeesta laukeava kätketty lukitusmekanismi, joka estää miekkaa putoamasta tupesta esim ratsastettaessa. Mekanismin ansiosta miekkaa tuntematon henkilö ei myöskään pääse vetämään miekkaa tupesta yllätten.

Miekka on varhaiselle kaudelle kohtuullisen yleiseen tapaan signeeraamaton. Miekan alhainen hinta selittyy sillä, etten sairauteni vuoksi ole kyennyt hankkimaan sille virallisia todistuksia, joiden kanssa miekan arvo helposti tuplaantuisi tai paaaaljon enemmänkin, jos tekijä sattuu olemaan joku huippunimi. Terän kunto on ikäisekseen tyrmäävä ja siinä on todella kaunis hamon. Harvinaislaatuinen hamon edustaa tyyliltään joko Mino- tai todennäköisimmin Yamato Kanabo -koulukuntaa, joka ajoittaa sen 1400-1500 -luvuille vahvistaen Fujisanin ajoituksen. Terä on äärimmäisen terävä. Nakagonissa vanhoja viilausjälkiä, jotka eivät toki vaikuta muuhun kuin kyseisen pikkuosan ulkonäköön. Osa on helposti vaihdettavissa.

Itse pidän esineistäni sellaisinaan, joten en ole entisöittänyt tätäkään, vaikka aika onkin tehnyt tehtävänsä lähinnä tupen nahkaan ja kädensijan punoksiin. Siltä varalta, että haluat itse kohentaa ulkonäköä, annan kaupan päälle rullan uutta, ruskeaa punoshihnaa. Haluan myös, että pystyt pitämään terän tässä upeassa kunnossa, jossa se on säilynyt jo noin 600 vuotta, joten saat kaupan päälle myös teränpuhdistussetin. Halutessasi voin antaa sinulle myös sähkopostiosoitteen ammattimaiselle katana-entisöijämestarille, jolla voit teettää entisöinnin kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Mukaan tulee myös kaksi ammattitason erikoiskirjaa samurai-miekoista.

Miekan koko pituus tuppeineen: n. 90cm.
Terän näkyvä osa 56,5cm.
Kädensijan pituus ilman tsubaa 24cm.
Tsuban mitat 7x5,5cm.

Ei tyhmiä tai loukkaavia tarjouksia tai "asiantuntevia" pöljäkommentteja, kiitos. Niitä riittää ilman sinunkin panostasi. Kohtuulliset tarjoukset huomioidaan. Postitus vain vakuutettuna. Miekkaa voi luonnollisesti käydä katsomassa paikan päällä Imatralla.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 500 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 29.1.2021 0:52
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.