Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Aito vanha oktantti joka on valmistettu noin vuonna 1860.
Oktantti on mittauslaite jota käytettiin varsinkin merellä, oman sijainnin määrittämiseen. Oktantin edeltäjä oli kvadrantti, ja oktantista kehitettiin sekstantti.

Tämä oktantti on signeerattu ja sen on valmistanut David Stalker joka toimi Skotlannissa, Leith nimisessa kaupungissa. Materiaali : eebenpuu (ebenholtsi), norsunluu, messinki, ja lasi. Tässä ei vielä ole esim objektiivia, vaan tarkastelu tapahtuu kahden pienen diopterireiän läpi (katso kolmas kuva). Teknisesti tämä oli jo tuohon aikaan jo melkeinpä vanhanaikainen mutta ilmeisesti aloitteleva instrumentintekijä alotti vanhoilla malleilla koska muutaman vuoden kuluttua hänen oktanteissä oli jo sekä objektiivi että luuppi. Uransa loppupuolella hän jo valmisti messinkisiä sekstantteja jossa oli kaikki sen ajan hienoudet. Tämä oktantti on ehjä ja toimiva, ja siinä on kaunis vanha patina. Jos haluaa, niin messingin voi tietenkin kiiloittaa, se on vähän makuasia. Puinen laatikko on samalta ajalta ja oikean mallinen, mutta laatikon pohjassa olevista jalkojen koloista huomaa että se ei ole juuri tämän oktantin alkuperäinen laatikko. Hyvin sopii kuitenkin, eikä sitä muuten huomaisi, muuta kuin juuri noista jalkojen koloista. Itse oktantin "korkeus" 28 cm , leveys 24,5 cm.

Harvinainen ja hieno vanha merenkulun instrumentti!

Samaan postimaksuun mahtuu myös paljon lisää tavaraa....

Katso lisää vanhoja teknisiä laitteita : PAINA TÄSTÄ
ja
Katso myyjän (Hondius) muut myytävät tuotteet TÄSTÄ

Tervetuloa tutustumaan esineeseen paikan päälle ennen ostopäätöstä. Laita yksityisviesti tai yhteystiedot kohtaan "kysymykset" niin sovitaan ajasta.

***Muistathan että kun ostat antiikkiesineen, raha ei ole hävinnyt mihinkään, se on on vain väliaikaisesti esineen muodossa. Hyvän antiikkiesineen voit aina halutessasi myydä eteenpäin.***

Hakusanat: technica, meri-antiikki, nautica, meriantiikki

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

430 €
Ilmoitus on sulkeutunut 22.1.2022 7:47
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.