Kuvaus

"Åke Wihtol työskenteli uransa aikana yli 40 vuotta ulkoministeriön palveluksessa. Hän ehti palvella kolmea presidenttiä ja 36 hallitusta. Näitä aikoja Wihtol nyt muistelee värikkäästi ja lämpimästi.

Jo 1950-luvun lopulla Wihtol oli Suomen ja Neuvostoliiton välisen kaupan neuvottelukunnan mukana Moskovassa. Elettiin Kekkosen ja Hrustsevin aikaa, jolloin neuvottelut saattoivat kestää kolmekin viikkoa. Asuttiin Kremlissä, jossa pöydät notkuivat päivin öin kaviaaria ja votkaa. Åke Wihtol oli mukana myös Kekkosen valtiovierailulla Yhdysvalloissa 1960-luvun alussa, jolloin elettiin noottikriisin aikaa. Wihtol kirjoittaa mm: Kekkonen katsoi vaaran piilevän siinä, että Neuvostoliitto kykenisi nostamaan elintasonsa korkeammalle kuin Suomi, jolloin kommunismin vetovoima Suomessa kasvaisi. Talouselämän ja ulkomaankaupan kehittäminen oli sen takia tärkeätä."

Erityisen mielenkiintoisia Wihtolin uralla olivat vuodet Suomen Japanin-suulähettiläänä. Kulttuuriero oli valtava. Siinä oli kokeneellekin diplomaatille opettelemista - mutta muistot ovat hyvät."

1999. 207 sivua. Sidottu.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

4 €
Sulkeutuu 63 vrk 23 h 1 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4 € Sulkeutuu 63 vrk 23 h 1 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.