Kuvaus

Kuvakoko 35 x 30 cm, kehyksineen 65 x 56 cm.

Harvoin tarjolla tämän huipputekijän töitä.

Työ on hyvässä kunnossa, kehyksissä pientä ajanpatinaa. Alkuperäiset kehykset!

Albert Gebhard (29. huhtikuuta 1869 Toholampi – 15. toukokuuta 1937 Helsinki) oli suomalainen taidemaalari, kuvittaja sekä sanomalehti- ja pilapiirtäjä. Hän vaikutti Suomen taiteen kultakaudella.

Gebhardin johdolla perustettiin vuonna 1933 Suomen Taidepiirtäjäliitto (nykyinen Grafia). "Jeppe" toimi myös Helsingissä Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulun opettajana ja rehtorina. Hän piirsi pilakuvia ja karikatyyrejä mm. TuulispäähänKurikka-lehteenGarmiin sekä Eric Vasströmin perustamaan Hovnarren-lehteen.

Gebhard aloitti taiteen opiskelun Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa Helsingissä vuonna 1887–1889 ja jatkoi opintojaan Pariisissa Atelier Cormonissa 1890–1891 ja Académie Julianissa 1898 sekä Italiassa Firenzessä Scuola liberassa 1897–1898. Hän osallistui Pietarissa 1898 Venäläisten ja suomalaisten näyttelyyn. Gebhardin maalaukset kuvasivat usein tavallisen kansan elämää. Hän maalasi myös runsaasti muotokuvia.

Hänen vanhempansa olivat metsänhoitaja Albert Fredrik Gebhard ja Olivia Ottiliana o.s. Ohberg. Hän oli naimisissa neljä kertaa. Ensimmäinen puoliso oli Emma Fredrika Hämäläinen o.s. Kekoni, toinen puoliso Sanni Maria o.s. Friberg, kolmas Elin Maria o.s. Idström ja neljäs Terttu Maria o.s. Makkonen.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 3 vrk 9 h 8 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

220 € Sulkeutuu 3 vrk 9 h 8 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.