Kuvaus

Kurssi suoritettu, tästä melkolailla uudenveroinen kirja lähdeteokseksi, taustatietoihin sekä materiaaliksi.
Duodecim 2020.
....
Allergiset sairaudet ja astma on kattava ja käytännönläheinen teos allergisten sairauksien ja astman mekanismeista, diagnostiikasta, hoidosta ja hoidon ohjauksesta.

Käsiteltyjä allergioita ja yliherkkyyksiä ovat siitepölyallergiat, eläin- ja hyönteisallergiat, lasten ja aikuisten ruokayliherkkyys sekä lääkeyliherkkyydet. Erikseen tarkastellaan allergisia nenä- ja silmäsairauksia. Ihotaudeista käsitellään atooppista ekseemaa, urtikarioita ja angioödeemia, kosketus- ja valoihottumia.

Astman diagnostiikka, hoito ja hoidon ohjaus muodostavat keskeisen osan teosta. Astmalääkkeiden käyttöperiaatteet kuvataan lääkeryhmittäin. Lasten astmaa tarkastellaan omana kokonaisuutenaan.

Käsiteltyjä tutkimuksia ovat ihotestit, nenän ja silmien tutkimukset, altistukset, verikokeet sekä keuhkojen toimintakokeet. Muita aiheita ovat siedätyshoito, allergisten sairauksien ja astman yhteydet työhön ja työkykyyn sekä sisä- ja ulkoilmaan liittyvä herkistyminen.

Taulukot, piirrokset ja valokuvat sekä potilasohjeet tukevat teoksen käyttöä sekä oppimateriaalina että käytännön käsikirjana.

Allergiset sairaudet ja astma on suunnattu allergisia sairauksia ja astmaa hoitaville eri alojen ammattilaisille, kuten lääkäreille, sairaanhoitajille ja ravitsemusterapeuteille, sekä näiden alojen opiskelijoille ja opettajille. Teos soveltuu myös keuhkosairauksiin ja ihotauteihin erikoistuville.

Tekijät:
Mika Mäkelä
kliinisen allergologian professori Helsingin yliopistossa 2012? sekä vastaava ylilääkäri HUS Tulehduskeskus Iho- ja allergiasairaalassa 2015?; LT, M.Sc., lastentautien ja lastenallergologian erikoislääkäri; Ruoka-allergiat (lasten) sekä Astma Käypä hoito -ryhmien puheenjohtaja; useiden kansainvälisten astmaan ja allergiaan liittyvien työryhmien jäsen.

Ilkka Harvima
ihotautien ja allergologian professori Itä-Suomen yliopistossa sekä ihotautien sivuvirkainen ylilääkäri Kuopion yliopistollisessa sairaalassa 2003–; LT, iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri.

Paula Kauppi
osastonylilääkäri HUS Tulehduskeskus Iho- ja allergiasairaalassa 2014–; LT, keuhkosairauksien ja allergologian erikoislääkäri, allergologian dosentti.

Pia Ralli
osastonhoitaja HUS Tulehduskeskus Iho- ja allergiasairaalan Lastenyksikössä ja Allergiatutkimuskeskuksessa 1998?; erikoissairaanhoitaja.

Johannes Savolainen
kliinisen allergologian professori Turun yliopistossa ja ylilääkäri TYKS Allergiayksikössä 2009?; LT, lastentautien erikoislääkäri, lastenallergologian erikoislääkäri.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 2 h 20 min 46 s
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

15 € Sulkeutuu 2 h 20 min 46 s

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.