Kuvaus

Suomiprintti. Festival series.

Naisia hermoromahduksen partaalla (esp. Mujeres al borde de un ataque de nervios) on Pedro Almodóvarin käsikirjoittama ja ohjaama espanjalainen elokuva vuodelta 1988. Sen pääosissa nähdään muun muassa Carmen Maura, Antonio Banderas ja Julieta Serrano.

Juoni

Elokuva on absurdi farssi intohimoisista ja aktiivisista naisista, joiden kärsimykset kutoutuvat rakkauden tematiikkaan. Miesten hulluksi tekemät naiset kokoontuvat Pepan (Maura) huoneistoon, jossa sängyt palavat ja puhelimet tuhoutuvat.

Naisen rakastaja jättää hänet. Nainen yrittää hakea miehen käsiinsä kysyäkseen tältä miksi hän häipyi. Hän ottaa yhteyttä miehen vaimoon ja poikaan, mutta he ovat yhtä ymmällään kuin nainen itse. Naisen ystävätär puolestaan pelkää poliisien etsivän häntä poikaystävän rikollisten puuhien takia. Molemmat naiset kääntyvät naisasianajajan puoleen, joka osoittautuukin rakastajan uudeksi rakastajattareksi.

Elokuvan henkilöiden polut risteilevät vaikeakulkuisessa maastossa samalla kun elokuva itsessään on kertomus kärsivistä, mutta intohimoisista naisista. Naisista hermoromahduksen partaalla.

Vastaanotto

Elokuva on ollut hyvin suosittu niin Espanjassa kuin maailmallakin. Se oli muun muassa Oscar-ehdokkaana parhaan ulkomaisen elokuvan sarjassa vuonna 1988 ja voitti Goya-palkinnot vuonna 1989 sarjoissa paras käsikirjoitus, paras naispääosa (Carmen Maura), paras naissivurooli (María Barranco) ja paras leikkaus (José Salcedo).

The New York Timesin kriitikot valitsivat elokuvan vuonna 2004 yhdeksi kaikkien aikojen tuhannesta parhaasta maailmassa. Vuonna 2017 BBC:n äänestyksessä 253 eri puolilta maailmaa olevaa elokuvakriitikkoa valitsi sen kaikkien aikojen sadan parhaan komedian listalle.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

6 €
Sulkeutuu 91 vrk 19 h 1 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 91 vrk 19 h 1 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.